Практично холистично консултиране при преяждащо/емоционално хранене

Случва ли ви се редовно по цял ден да нямате време да се нахраните поради стреса в ежедневието и вечерно време да “изядете” хладилника?

Намирате ли утеха в храната и служи ли ви тя за отдушник на негативните емоции?

Усещате ли вина, след като преядете?

Започвате ли да натрупвате прогресивно наднормени килограми, но въпреки това не можете да се контролирате и регулярно преяждате?

Ако сте отговорили с ДА на някои или на повечето от тези въпроси, помислете какво се опитвате да компенсирате с храненето. Може да е неудовлетвореност от връзката, липса на признание в работата, конфликти и проблеми, свръх много стрес… Помислете над това защо го правите и искате ли да продължите да се въртите в този омагьосан кръг.

За мен ще е радост да ви съдействам и да ви подкрепя с ефективни инструменти в този процес на връщане на контрола върху храненето и изграждане на здрава и хармонична връзка с този аспект на живота.

През 2018г. се замислих, че всички хора, които ми се доверяват за изграждане на цялостна сттратегия за благоденствие – както лична, така и на корпоративно ниво, имат в една или друга степен склонност към прояждащо поведение или емоционално хранене. Точно поради тази причина се сертифицирах като Консултант по хранителни нарушения към IAEDP и към Първа Българска организация за хранителни разстройства – Асоциация Уникал.

Наред с инструментариума получен в тези обучения, в консултацията може да бъдат включени и:

  • Австралийски цветни есенции за освобождаване на блокирани емоции
  • Кинезиологичен баланс и техники за енергиен баланс, както и K-Power
  • Книгата Клетъчно хранене с Дени. Холистичен наръчник за здравословна грижа и любов към себе си.
  • Упражнения от позитивната психология
  • Упражнения от приложението How Thrive

По този начин се постига по-дълбоко осъзнаване и се прилага холистичен подход (цялост на физическо, енергийно, емоционално ниво).

Ако имате съмнения, че вие или ваш близък може да е развил хранително нарушение, не чакайте процесът да се задълбочава.

Свържете се с мен, за да анализираме състоянието и да изготвим заедно цялостна стратегия за здравословно и балансирано отношение към храненето и за връщане на контрола в живота ви.

Можете да се запишете на консултация на 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com