Какво е мускулен тест в кинезиологичния баланс?

Кинезиологията като наука за движението на енергията има свой много специфичен метод. Той обхваща стриктни протоколи, по които е най-препоръчително да се извърши кинезиологичния баланс, както и мускулни тестове.

Кинезиология

Мускулен тест е отговорът на нашия био-компютър, на нашата система, при тестуване, след като даден мускул е изолиран. Мускулен тест може да се направи и с цяло тяло.

Нашите мускули са свързани с различни енергийни канали. Множество групи мускули могат да бъдат тестувани и по този начин да се обхване цялостната енергийна картина на човека, който преминава през кинезиологичен енергиен баланс.

Интересното е, че мускулите остават силни, позицията – стабилна, при добро протичане на меридианната енергия. Обратно, когато енергийният канал е с дисбаланс, мускулният тонус отслабва и човекът не може с лекота да запази началната позиция, не е стабилен, мускулът “става нестабилен, слаб, отслабва, поддава”. На кинезиологичен език казваме, че мускулът е ЗАКЛЮЧЕН, когато енергията тече хармонично, балансирано. Мускълът е ОТКЛЮЧЕН, когато има блокаж, дисбаланс, нехармонично протичане на енергията.

Мускулните тестове (независимо дали ще е специфична мускулна група или тест с цяло тяло) са много интересен инструмент за осъзнаване и вътрешна работа.

Прекрасното в метода кинезиология е, че намирайки блокажите и дисбалансите, разполагаме с огромен набор от техники, с които да се балансира енергията и тя отново да протича хармонично в енергийния канал. Разбира се, това моментално се отразява на отговора на тялото и от отключен, мускулът се заключва, т.е. енергията веднага дава индикация, че вече тече хармонично чрез подсилване на физическото ни тяло.

Щастлива съм, че при мен идват и голям процент мъже за кинезиологичен баланс и консултации. В мускулните тестове физическата сила не играе роля. Колкото и мускулест и силен да е даден човек, ако има дисбаланс и енергиен блокаж, тялото ще го покаже с отслабен мускулен тонус и отключен мускул. Всеки път се изненадвам колко велико е тялото, как има своя език да показва къде са дисбалансите и блокажите ни.

Ако и вие търсите начин да се вслушате в мъдростта на тялото, на вътрешния си авторитет, може би кинезиологията ще ви бъде интересна и полезна.

С пожелание за вътрешна сила, баланс и изобилие от радост, осъзнатост и любов!

Кинезиология с Дени Андонова
0878207156

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата приложение за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156