Да се научим да забелязваме хубавите неща в живота си – практическо упражнение

Колко лесничко звучи, а колко малко хора го правят съзнателно!

Днес ще ви представя едно практическо упражнение:

Седнете спокойно, отделете си 5-10 минути за саморефлексия и за изпълнение на упражнението.

Набележете всички важни за вас области в живота ви. Може да са личен живот, работа, развитие, приятели, свободно време, пътувания, здраве, тонус, вътрешна хармония, учене и всичко друго, което е важно за вас.

За всяка област определете дали имате по-скоро положително, или негативно представяне. Дали сте доволни от себе си в тази област или напротив – далеч сте от това, за което мечтаете.

И сега идва ред на експеримента.

Изберете една от тези области, която в точно този момент искате да подобрите.

Поразмишлявайте, осъзнайте следното: Щом в тази област не сте вълшебно щастливи, удовлетворени и изпълнени с лекота и ентусиазъм, това може би означава, че за някакъв период от време точно в тази област сте били фокусирани върху негативните неща, а не върху позитивните. Т.е. че сте били по-фокусирани върху това, което всъщност не искате, а не върху ТОВА, КОЕТО ИСТИНСКИ ЖЕЛАЕТЕ.

Понякога е доста нелогично и неочевидно. Но всъщност това е истината.

И ако решите, вземете решение, да пробвате няколко дни да се фокусирате върху позитивното, върху това, което искате. Дори и то да изглежда минималистично или дори нереално.

След това усетете, дали има промяна във вашите усещания. И след това вземете решение за още няколко дни позитивен фокус.

Животът става едно прекрасно изживяване, изпълнено с радост, мисия и красиви моменти. Струва си да опита човек, нали?!

Ако желаете, свържете се с мен и направете своя абонамент за приложението за позитивни навици How Thrive – в него има специална програма за Позитивен фокус.

Пожелавам ви красиво преживяване, творейки собствения си живот по своите правила,

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата приложение за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156