Защо желанията НЕ се сбъдват

Много често страдаме от това, че желанията ни не се сбъдват. Упрекваме себе си, съдбата, късмета, другите…

dreams  А всъщност е толкова прекрасно, че някои от желанията ни не стават реалност. Като се замисля, колко съм щастлива и благодарна, че много от нещата, които съм искала в някакви моменти, не са се сбъднали. Може би, ако бяха, щях да съм още с първата си любов (от детската градина например) или да живея в Германия, или да съм заета на работно място, което за онова време съм харесвала, но от сегашната си перспектива никога не бих прекарала и минута повече там. Сещате се и още примери, нали?

Някои от тях идват от егото ни и не са истинските желания на нашата същност, душа. Други пък не са чак толкова желани и мечтани. За трети не сме в състояние да овладеем състоянието си и енергията си, ако се случат.

Но интересен факт е защо не се случват онези, които дълго време, дори години, мечтаем, бленуваме, молим се и най-вече действаме активно, с всички възможни средства за постигането им… И тези желания не се сбъдват, точно защото сме се влопчили за тях. Като удавници за сламка… Все едно, ако те не се реализират, ние никога няма да бъдем щастливи, цялостни и удовлетворени.

Случвало ли ви се е? Или на някой ваш близък?

Много добър пример са хората, които спешно искат да изкарат определено количество пари. Така са се вкопчили, правят всичко възможно по силите им, а нещата не се случват. Или човек, който е превърнал в идея фикс да има половинка. Или деца. Или да “отслабнат” – колко не обичам използването на тази дума по отношение на теглото ни, но това е друга тема.

Нещата не се случват, когато вкарваме прекалено голям емоционален заряд в даденото желание и губим баланса.

А ние сме цялостни, щастливи и в изобилие, когато сме в хармония със себе си.

Какво може да се направи, когато сме зациклили силно в дадено желание?

  1. Осъзнай колко ценно, уникално и прекрасно същество си! Има ли друг сред милиардите хора на Земята, който да е като теб?
  2. Осъзнай каква благословия е да бъдеш жив, тук и сега.
  3. Благодари на себе си и на това, в което вярваш ( Бог, Вселената, Висшия ти аз и т.н.)  за способността ти да твориш живота на мечтите си.
  4. Осъзнай, че това, което е сега, ти си го материализирал.
  5.  Осъзнай, че щом си направил горното, значи можеш да сътвориш каквото друго поискаш.
  6. Анализирай това, което наистина желаеш, това, което кара душата ти да пее.
  7. Благодари за възможността то да се сбъдне.
  8. Благодари за възможността то да не се сбъдне, защото има нещо друго, което би донесло на теб и на света по-висше благо.
  9. Направи всичко, което е по силите ти.
  10. Отвори сетивата си, съзнанието си и с лекота, благодарност и любов приеми това, което е за теб.

Ако сме преминали през тези стъпки, но сякаш все още нещо ни липсва или чувстваме блокаж, кинезиологичният баланс е идеално средство за премахване на енергийния заряд и хармонизиране на всички аспекти на нашето същество.

Ако сме вкопчени в дадена емоция и на можем да се преборим със страховете и ограниченията, които си поставяме, Австралийските цветни есенции могат прекрасно да ни подкрепят лекувайки емоциите ни и посилвайки качествата, които искаме. А кинезиологичен баланс може да ни даде много ясна картина кака дадено желание влияе на енергийния ни баланс и къде са блокажите ни да не можем да материализираме  това, което желаем.

Най-вече нека да помним, че ключът за живота на мечтите ни е в нас и е нужно само да се престрашим да отворим вратата, водеща ни към всичко, за което мечтаем, там където използваме огромния си потенциал и способността ни да творим чудеса.

Готов ли си за това пътешествие?

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *