Къде сте в спиралата на успеха? – Въпросник и практични насоки

От какво зависи дали успяваме или се проваляме? 

Как може да излезем от собствените си модели и да имаме повече от това, което искаме, в живота си? 

Къде се намираме в спиралата на успеха и как можем да сменим курса така, че да ни отведе там, където желаем да бъдем? 

Познавате ли модела на Антъни Робинс “Цикъл на успеха”? Научих за тази концепция в една програма за бизнес развитие, в която участвам… и веднага в съзнанието ми изплува връзката с енергийния и емоционалния баланс. Затова и реших да ви я споделя.

Ето съвсем накратко и модела:

цикъл на успеха на Тони Робинс

Кой от четирите аспекта привлече вниманието ви?

Имате ли усещане, че в някоя от тези сфери не се справяте така, както бихте желали?

Нека да обясня какво показва този модел всъщност. Ако ви попитам колко е потенциалът на един човек, какъв би бил вашият отговор? Много от нас/вас ще кажат “неограничен”, “огромен”. Ако е така, защо обаче има толкова много хора, които сякаш не използват на максимум потенциала си, които все не успявят да достигнат до резултатите, които желаят, които вечно намират причини и оправдания, защо “някой им е взел сиренцето”.

Ако имаме голям или дори неограничен потенциал, то би трябвало с лекота да достигаме до големи и дори огромни резултати.

Ако обаче това не е факт в живота ви, то нека се запитаме, защо действията ви не водят до тях? Всъщност се запитайте първо дали изобщо действате? Дали правите постоянно крачки към това, което желаете? Или просто чакате, оплаквате се, негодувате и … най-общо казано се фокусирате вирху това защо и какво нямате, вместо да се насочите как да сбъднете и най-смелите си мечти.

И оттук съвсем логично следва заключнието, че нашите действия или бездействия ни водят до нашите резултати. Но какви ще са действията или бездействията ни зависи от вярванията, които имаме. Като е много важно да се уточни, че тези вярвания се потенцират, усилват и повлияват още повече нашите действия, следователно и резултати.

Няколко примера: Ако един човек си мисли, че не може, че няма нужните ресурси, качества, знания, контакти, успехи, любов, радост в живота (тук списъкът може да е много дълъг), той няма да действа с ентусиазъм, надежда, постоянство, енергия и хъс за това, което желае… Ако вярва, че не заслужава успех, ще прави всичко възможно, за да се саботира, за да си докаже, че е прав… или нищо няма да прави, за да не би случайно да достигне до успеха.

Ако обаче вярва в себе си, вярва в каузата си, открил е своята мисия, радва се на всяка стъпка, прогрес, успех, то той ще действа още повече за своите цели и мечти.

Така че какво вярваме за себе си, до голяма степен може да определи нашите действия, оттам и резултати, както и степента, в която използваме нашия потенциал. Явно те са в основата на това, дали ще живеем живота на мечтите си или ще си съществуваме рутинно и без много нюанси.

И как можем да променяме вярвания, така че да се освободим от самоналожените ни окови и да започнем да действаме и получаваме като човек с огромен потенциал?

Със сигурност много школи и методи работят над това. В тази публикация ще ви покажа начина на действие на кинезиологията и цветните есенции  и как можем чрез тях да започнем да изкачваме по спиралата на успеха.

Първо, отговорете си на тези въпроси, за да анализирате имате ли блокажи по отношение на постигането на резултатите, които желаете, както и на вярванията, които имате:

 1. Често изпадам в една и съща ситуация, която е неблагоприятна за мен. ДА/НЕ
 2. Всичките ми връзки завършват по един и същи начин. ДА/НЕ
 3. С всички мои работодатели се разделяме по сходен начин. ДА/НЕ
 4. Липсва ми енергия и тонус. ДА/НЕ
 5. Често чувствам обезсърчение и нямам мотивация за каквото и да било. ДА/НЕ
 6. Моят бизнес проект остава все на едно ниво и не мога да постигна развитие. ДА/НЕ
 7. Нямам стимул да се обучавам и усъвършенствам. ДА/НЕ
 8. Не ми се започват нови неща. ДА/НЕ
 9. Затворил/а съм се в себе си и нямам желание да общувам с хора. ДА/НЕ
 10. Липсва ми самочувствие и увереност. ДА/НЕ
 11. Паля се бързо по някоя идея и бързо угасвам, без да предприема действие. ДА/НЕ
 12. Не мога да се зарадвам на успехите, които постигам. ДА/НЕ
 13. Нямам вдъхновение и хъс. ДА/НЕ
 14. Не мога да си почивам, вечно действам по нещо. ДА/НЕ
 15. Не чувствам удовлетворение, не виждам смисъл и не чувам вътрешния си глас по отношение на това, което правя. ДА/НЕ

Ако имате поне 1 отговор ДА, това е една прекрасна точка да започнете своето пътуване към себе си и да разнищите кой е този блокаж, вярване или емоция, която ви спира да бъдете, имате и да правите това, което желаете в живота си.

Как може да ви помогнат кинезиологичните сесии и цветните есенции за това?

Заедно или поотделно ще ви помогнат да откриете:

Какво искате всъщност? 

Къде изтича енергията ви? 

Какви са лимитиращите ви модели? 

Имате ли вътрешни конфликти? 

Имате ли енергийни и емоционални блокажи? 

И още много други направления за осъзнаване, себерефлексия и дълбоко приемане и обич към себе си.

Най-ценното в тези два методи е, че вие сте капитанът, вие определяте курса и поемате отговорност за живота на мечтите си.

Пожелавам ви прелестно пътуване,

Дени

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *