Акуратен мускулен тест – правилото 2:2:2:2

В публикацията Какво е мускулен тест в кинезиологичния баланс? представих накратко какво представлява мускулният тест и какви са ползите от него за енергиен баланс чрез специализирана кинезиология.

Сега ще разгледаме как се прави акуратен мускулен тест, така че да можем да разчитаме на обратната връзка от тялото ни, както и като консултанти, кинезиолози, да не се заблудим и респективно да заблудим човека, който балансира целта си в дадения момент.

Има няколко много важни правила за извършването на мускулен тест.

  1. Да се постави мускулът в правилна позиция.
  2. Задължително питаме, дали има някаква специфична ситуация – стара травма, болка, нещо различно от нормалното протичане на деня да се с случило в близките дни.
  3. Питаме за позволение за тестуването.
  4. Използваме правилото 2:2:2:2

2: 2 сантимента – толкова трябва да е площта, върху която тестуваме

2: 2 секунди е натискът като времетраене. Без да се заклаща неколкократно тестуваната зона.

2: 2 инча, около 10 сантиментра е ходът на ръката, крака, друга зона, която тестуваме

2: 2 паунда, около 1 кг, е натискът като тегло, който прилагаме.

Разбира се, съвсем спокойно може да се направи и тест с цяло тяло. Той се използва при Епигенетичните лечебни цикли като основен мускулен тест, който човек може да прилага сам върху себе си. Повече за курса Епигенетични цикли можете да научите ТУК.

Също тест с цяло тяло може да се прилага, когато се прави сесия от разстояние – например онлайн кинезиологичен баланс. Ако нямате възможност да дойдете на кинезиология или курс на живо, винаги можете да се свържете с мен за кинезиологичен баланс онлайн на посочените по-долу контакти.

Акуратният мускулен тест е ключов фактор за ефективността, дълбочината и качеството на получените осъзнавания и резултати от кинезиологичния баланс.

На ваше разположение съм за възникнали въпроси и коментари.

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата приложение за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156