Блог

Как да подобрим енергийната си хигиена? – Насоки в стъпки

След публикацията вчера тази следва съвсем естествено. Ето някои от стъпките, които аз предприех, както и някои, които са ми на дневен ред, с които може да се постигне много прекрасно и чисто поле. То се усеща и е много прекрасен процесът както на изчистване, така и на живеене в такова енергийно пространство.

Започвам с основните стъпки.

 1. Решете го! Решете, че сте си достатъчно важни и значими във вашия живот, за да искате, заслужавате и да си позволявате най-доброто.
 2. Отворете се да го получите!
 3. Осъзнайте този факт ЗА ДА ДОЙДЕ НОВОТО, Е НУЖНО ДА МУ СЪЗДАДЕТЕ ПРОСТРАНСТВО.
 4. Започнете да освобождавате това енергийно пространстово.

Как?

С вашето темпо и ниво на осъзнатост.

Можете да поизхвърлите разни предмети – дрехи, документи, бижута, техника, които не използвате.

Можете да поразчистите контакти от телефона и от Фейсбук, с които никога не сте се виждали и няма реална причина да са във вашето поле.

Много важно!!!! Може да разчистите хората и дейностите, които ви напрягат излишно, които ви точат от енергията. Обаче преди да го направите, е нужно да се освободите от НУЖДАТА НА ПРОБЛЕМА и да осъзнаете защо изобщо сте привлекли тези хора в полето си, защо получавате такива опитности с тях. Ако просто си заметете проблема под килима, без да осъзнаете първопричината, дори и да разчистите някои негативен човек от средата си, ще ви се появят нови, с които ще преживявате дори още по-бурно същите обострени ситуации, докато не осъзнаете голямата картина.

Започнете да изчиствате полето на физическото си тяло. За това може да ви помогне много моята книга Клетъчно хранене с Дени. Холистичен наръчник за здравословна грижа и любов към себе си. В нея ще получите много ценни насоки как да се грижите за себе си на физическо, енергийно и емоционално ниво!

За мен ще е радост да ви я надпиша със специално посвещание – ако желаете да я поръчате, свържете се с мен на denitsa.andonova@gmail.com и на 0878 207 156

Можете да изчиствате енергийно вашия фокус – за това най-много може да ви съдейства уеб приложение How thrive – което ефективно и леко ви подкрепя при създаването на съзнание за процъфтяване, използвайки принципи и интервенции от позитивната психология и кинезиологията.

Има и много други начини. Просто намерете вашия. А по какво ще разберете, че сте постигнали вашата енергийна хигиена, ще ви дам идеи в следващата ми публикация.

С пожелание за светлина, лекота и чистота на всички нива,

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

Енергийна хигиена

Тези дни разсъждавам за полето – за енергийното поле около нас, полето, в което е нашата цялостна система.

Осъзнавам колко е важно да пази чисто това поле. И да отстояваме правото си ние да решаваме, кой и какво (човек, събития, обстоятелства) да е вътре и кой и какво – не.

Тази енергийна хигиена всъщност е много полезна за нашия баланс и благополучие.

Ето някои аспекти, над които можете и вие да помислите и да поизчистите полето си:

 1. Физически аспекти: Храните, които приемаме, Дома и Офиса, който обитаваме, дори продукти, препарати, технологии, които използваме, средата, в която живеем… Дори и тук да не получаваме много “точки”, винаги може да си отделим време сред природата, да подарим вещи, които вече не използваме, да изберем по-натурални и естествени алтернативи, да намалим часовете пред монитора и на телефона, ровейки във Фейсбук и Инстаграм…
 2. Емоционални аспекти: Какви емоции изпитваме най-често?, В какви ситуации ги изпитваме? Ако са позитивни, ако ни зареждат и радват, чудесно – ще повтаряме и увеличаваме това поведение. Ако са негативни и се усещаме напрегнати, обидени, разочаровани, то тогава можем да намалим честотата и интензивността на тези преживявания, като просто не влизаме в подобни ситуации. Давам пример със ситуация, в която дълго време се усещах разочарована, обидена, в която бях толкова неприятно изненадана, че човек, на когото много съм държала, изобщо може да постъпва некоректно и подмолно към мен. Научавах поетапно какво е говорел този човек зад гърба ми, дори когато сме били в добри приятелски и професионални отношения, разбирах колко некоректно се държи въпросният човек към мои клиенти и към мен самата… и въпреки това си мисли, че е прав, че е направил невероятни жестове към мен, без да зачита факта аз колко съм дала и допринесла за нашето партньорство. Доста време се чувствах много излъгана, напрегната, дори ядосана на тази ситуация. Питах се С КАКВО СЪМ ДОПРИНЕСЛА ЗА ТЕЗИ ОТНОШЕНИЯ? Защо съм позволила това отношение? С какво съм привлякла това отношение? И най-важното – Кои аспекти от мен са некоректни към мен самата? В какво не съм лоялна и честна към себе си? Знаете моята позиция за личната отговорност и свободната воля (Повече можете да прочетете в публикацията Няколко различни перспективи и решения относно хората, които ни дразнят, ядосват, обиждат, чийто поведение не харесваме и не одобряваме), точно заради това знаех, че аз самата съм позволила това отношение към мен. И в един момент просто не можех и не исках повече. Избрах себе си! Избрах своето спокойствие. Осъзнах, че вече имам много по-висока самооценка и избирам да се обградя с хора, които оценяват моя принос, моята ценност във връзката и партньорството. А не такива, които винаги мислят, че те са дали повече и трябва да си им длъжен, един вид те държат, опитват се да те контролират, през това, което си мислят, че са ти дали… без да оценяват и осъзнават, че многократно си им се “изплатил” – финансово, енергийно, морално, като време, вложени усилия и ресурси… Да избера себе си и да осъзная, че мога да слагам граница, да кажа “Бях дотук”, да заявя своето НЕ, бе огромен скок за мен. Тази енергийна хигиена ме изстреля в Космоса. Освобождавайки се от тези взаимоотношения (трансформирайки ги), в живота ми се отвори пространство за семейство, деца, 3 бизнеса, социални проекти, 3 висши образования, множество квалификации… и още много хубави преживявания.
 3. Кариерни аспекти: Зареждам ли се положително от работата, бизнеса, кариерата ми? Усещам ли благотворните влияния за мен като личност и професионалист от общуването с моите колеги, ръководители и партньори? Усещам ли смисъл, принос, поток в моето занимание? Съумявам ли да постигна добър баланс между работата и личния ми живот? БИХ ЛИ ПРАВИЛ ТОВА, КОЕТО ПРАВЯ СЕГА, ДОРИ И НИКОЙ ДА НЕ МИ ПЛАЩА ЗА НЕГО?
 4. Социални аспекти: Усещам ли, че помагам на света и хората, с това, което съм и правя?
 5. Финансови аспекти: Тече ли с лекота потокът ми на изобилие? Получавам ли с лекота възнаграждението си, правейки нещо, което обичам? Случва ли ми се да губя средства, да попадам в ситуации, които ми носят допълнителни разходи, загуби, щети?
 6. Акспекти на взаимоотношенията: Има ли много междуличностни конфликти в обкръжението ми? Изживявам ли кризи и проблеми с различни хора? Усещам ли позитивни емоции в общуването си с другите? Имам ли идеалната хармонична връзка, за която мечтая? Имам ли прекрасни и градивни взаимоотношения с хората, с които работя?

Накараха ли ви тези въпроси да се позамислите? Намерихте ли пробойни в енергийната си система? Има ли “места”, аспекти, котио имат нужда от пречистване?

Не отлагайте! Погрижете се за себе си! Вярвам, че това е висша форма на любов към себе си!

А как да изградите енеегийната си хигиена, ще ви разкажа в следващата публикация!

Желая ви лекота и смисъл,

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

Няколко различни перспективи и решения относно хората, които ни дразнят, ядосват, обиждат, чийто поведение не харесваме и не одобряваме

Всъщност перспективите ще са няколко, просто за някои съм споменавала и преди.

Перспектива 1: Хората, които ни дразнят, обиждат, ядосват, които имат отношение и поведение към нас, което не одобряваме и не харесваме, са в нашия живот, ЗАЩОТО СМЕ ГО ПОЗВОЛИЛИ.

Нищо и никой не може да бъде в нашия живот, без нашето изрично позволение (съзнателно, подсъзнателно или несъзнателно). За да се проявяват тези това в нашето поле, ние сме използвали Свободната си воля и сме ги допуснали.

Решение 1: Щом ние сме позволили да са част от нашия живот и поле, значи ние можем и да им позволим да спрат да са част. Активирайки Свободната си воля и правото ни на избор във всеки един момент, можем да вземем решение, да си дадем намерение, да се освободим от тях.

Перспектива 2: Тя идва от една книга Храбри души (автор Робърт Шварц), която разглежда две идеи: 1. Ние винаги се прераждаме с група души и натрупваме опитности заедно с тях. 2. Хората, които в живтейски план най-много ни тормозят, нараняват, разочароват и т.н., често да души, които са много близки до нас и трупат “лоша карма” върху себе си, за да можем ние да израстваме в процеса. Тази гледна точка е леко сложна за осмисляне – човекът, който ми прави най-труден живота, да ми е най-близката душа, решила да трупа негативи, само и само ние да можем да израстваме… Не знам доколко приемате тази гледна точка, но това е просто различна призма, през която можем да погледнем към хората, които ни създават негативни емоции.

Решение 2: Може би, би било по-леко за нас да приемем и съществуването на една духовна перспектива, която физическото и егото не могат да обхванат.

Перспектива 3: Всичко, което ни дразни у другите, си го носим в себе си. Хм, неприятно! Обаче холистичният подход твърди, че осъзнаването лекува/вкарва ни в лекота. Т.е. осъзнаем ли си собствения бъг, системата сама ще се фиксне/поправи.

Решение 3: Щом забележим нещо, което в другите ни дразни, да си кажем: “Чудесно, значи и аз го имам, щом го забелязвам, усещам, чувам. Хайде да видим какво може да се направи по въпроса (да си направим по въпроса:) ).

Перспектива 4: Щом нещо е в моя живот, значи съм го привлякъл/привлякла по някакъв начин. Ето, ак опираме до личната отговорност, но и до нещо по-различно – до магнитчето, което работи в нас. Представете си, че имате магнит, който работи с вашето внимание. Към каквото се фокусирате, такова привличате. Фокусирате се върху позитивното, привличате позитивно. Ако в живота ви има негативни хора, събития, обстоятелства, усещания и т.н., значи явно сте били фокусирани върху негативното.

Решение 4: Сменете фокуса и започнете да привличате това, което искате, а не онова, което не искате. Точно тук най-практическото ви решение е да се абонирате за How thrive – нашето уеб приложение за създаване на позитивни навици, съзнание за процъфтяване и за трениране на фокуса. Можете да се свържете с мен на info@howthrive.com или на 0878207156

Перспектива 5: Докато не отработим травмите и блокажите си, ще попадаме в ситуации, в които да ни се дава възможност да заявим себе си. Ако някой е некоректен с нас, ако ни обижда, изоставя, отхвърля, ако се опитва да ни контролира и пр., и пр., е важно да проумеем, че сме станали герой в сценарий, който не ни допада много. Но за да станем главни герои на собствения си шедьовър живот, трябва да излекуваме травмата, да разтворим себе си, да се освободим.

Решение 5: Запитайте се: На какво ме учи тази ситуация?, Как в нея мога да разкрия истинското си аз?, Как мога да заявя себе си и желанията си?, Как мога да изляза от зоната си на комфорт?, Как мога да се доближа до истинското си, автентично Аз?

Перспектива 6: Както се отнасяме със себе си, така и другите се отнасят към нас. Да, правилно прочетохте. Това е много неудобна перспектива. Щом е част от моя живот, щом ми се сервират някакви номерца, щом ме лъжат, мамят, заобикалят, ревнуват, обиждат, не признават, недооценяват и т.н., значи и АЗ в някакъв АСПЕКТ правя същото.

Решение 6: Щом съм нещо като холограма – каквото се случва с/в мен, се случва и извън мен, супер логично е да си осъзная отношението, поведението, вътрешните конфликти, нагласите, ценностите и да си “коригирам” в желаната посока, моето идеално отношение към мен. И да съм 100% сигурен/сигурна, че щом аз изчистя това за себе си, в живота ми ще настъпи позитивна промяна.

Може би забалязахте, че всички решения се отнасят до вас самите. Просто защото вярвам в Свободната воля, в избора, в личната отговорност. Щом говоря от АЗ, нямам очаквания от другите. Вижте нюанса “Аз искам Иван да ме обичам” и “Аз се чувствам обичана”. В първия случай обвързваме и друг човек, незачитайки свободната му воля и право на избор във всеки един момент. Натоварваме себе си и другия с нашите очаквания. Във втория сме фокусирани в крайния резултат, в самия процес, в целта – Аз да се чувствам обичан/а. Това е нашият избор, нашия фокус.

Ето и моето предизвикателство към вас:

Опитайте се само 1 ден да живеете през АЗ, а не през очакванията към другите.

Споделете ми как се чувствате. Разкажете усетихте ли промяна? Какво се измести, промени за вас в този процес?

С пожелание за хармонични и красиви взаимоотношения с хората и приемане на себе си и другите,

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

Нужно ли е някой или нещо да ни побутва, за да процъфтяваме

Днес денят ми беше толкова динамичен и изпъстрен с прекрасни срещи с чудесни хора, нови потребители и партньори за How Thrive, изпълнен с позитивни емоции и вдъхновение.

По време на една от срещите ми заговорихме за новите функционалности на уеб приложението и за това дали да има напомняне всеки ден да направиш практиката си.

Моят вътрешен отговор е НЕ. Всеки един от нас минава през своя си път, преди истински да се ангажира и да заобича себе си. Да ти се напомня да правиш нещо за себе си, да ти мига/свети/звъни нещо, за да направиш своите позитивни практики, които НА ТЕБ ще ти донесат прекрасно светоусещане, положителни усещания и изживявания, на мен ми прилича на “патерица”. Къде отива личната ни отговорност? Как градим личната си сила? Как упражняваме свободната си воля?

В крайна сметка ЧИЙ ЖИВОТ Е ТОВА?!

Докато четете тази публикация, запитайте себе си и си отговорете честно:

Правя ли всичко възможно за моето позитивно развитие и израстване?

Използвам ли всички инструменти, с които разполагам, за да творя живота си?

Инвестирам ли повече време в оплакване и бездействие, отколкото в правене на стъпките, които ме водят към по-прекрасен живот и изживявания?

Нужно ли е някой да ми напомня да обичам себе си?

Достатъчно важно ли ми е да живея живота на мечтите си?

Достатъчно важно ли ми е да изпитвам щастие в живота си?

Ако има отговор, който не ви е харесал, помислете, дали да направите нещо по този въпрос.

Моите формули за това са (вие вече добре ги познавате): Кинезиология и K-Power, цветни есенции, приложението How Thrive и изживяване на момента на 100%.

За тези, които са сметнали, че съм твърде строга, все пак дискусията приключи с това, че нотификация ще има, но тя ще е с изричното ЖЕЛАНИЕ и ПОЗВОЛЕНИЕ от страна на потребителя. Тези принципи, които са заложени и в кинезиологичния баланс, са с дълбок метафицичен смисъл. Всяко нещо, което е в живота ни, поради една или друга причина, ние първо сме го пожелали, а после сме го позволили.

Пожелавам ви да сте най-добрите си мотиватори да сбъдвате живота на мечтите си, да сте толкова пристрастени към чудото ЖИВОТ и да изживявате в пълнота, лекота и радост всеки миг, да се вдъхновявате и вдъхновявате и другите, да разпръсквате щастие и да вибрирате в процъфтяващо съзнание. Защото заедно можем и създаваме Процъфтяващи хора. Процъфтяващ бизнес. Процъфтяващ свят. (мотото на How thrive).

Процъфтявайте,

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

Защо не правим нещата, които си мислим, че искаме и които знаем, че биха били добре за нас?

Покрай новото ни уеб приложение How Thrive имам толкова много осъзнавания относно колко различен е процесът при всеки един от нас.

Както може би знаете, това е приложение, които съчетава позитивна психология, холистичен подход, кинезиология, енергиен и емоционален баланс, целеполагане и други работещи техники и методи с цел да измести фокуса ни в позитивното, да започнем ефективно изграждане на позитивни навици, да развием съзнание за процъфтяване.

Още от първия ден (08.08.2019) на стартирането на приложението имаме реални потребители, закупили своя абонамент, дори за цяла година в платформата. Това е чудесно. Това показва отговорност, ангажираност, грижа и любов към себе си от страна на тези хора. Аз съм много благодарна и много щастлива за гласуваното доверие. НО ТОВА Е САМО ПЪРВАТА СТЪПКА.

Наред с прекрасните обратни връзки от хора, които ми споделят, че получават много осъзнавания и вдъхновение в процеса, че им се случват “странни” и нови неща, че се чувстват заредени и ентусиазирани, получавам и такива:

“Направих го първия ден. Послед забравих.”

“Няколко дни го правих, после нещо ме “завъртя шайбата” и пропуснах”.

“Още не съм го започнал, чакам да се вдъхновя за това.” (Това ми е най-нелюбимото, признавам си.)

Има и други вариации на отговорите, но това е в общи линии. В съвсем първите дни от началото много ми се искаше и се чудех как да стимулирам хората да го използват, мейл ли да изпращам, нотификация в приложението ли да направим, да им звънна по телефоните ли (дори). ОБАЧЕ бързо се осъзнах и … усетих съвсем друга насока на мислите и поведението ми, видях други хоризонти и пластове, чух вътрешния ми глас и се изпълних с разбиране, приемане и уважение към всички тези хора и към това, че са се доверили на мен и на идея, в която толкова много вярвам.

ВСЕКИ има своя процес. Всеки има своята Свободна воля. Всеки има плана за опитностите, които душата му е избрала да натрупа.

Да се научиш да се грижиш и да обичаш себе си е път за цял живот.

Да си ангажиран към себе си и да твориш реалността си е опитност, която можеш да изживееш или не.

Да можеш да поемем отговорност към себе си и своя живот.

Да съумееш да се фокусираш върху хубавото, а не върху негативното, си изисква своето усилие.

Но всичко това е процес.

Зад позитивните програми на How Thrive, зад различните видове практики, зад идеята да развиваш позитивни навици, стои нещо много по-голямо, много по-дълбоко, много по-мощно като енергия. А именно това е ЛЮБОВТА към себе си.

Лично за мен мога да кажа, че години наред в моя живот не съм я усещала. Имала съм комплекси, не съм се харесвала, вечно съм се критикувала, сравнявала с другите, мнението им е било много важно за мен. Едва в последните 6-7 години това се промени. КОРЕННО! Костваше ми много проби и грешки.

Но сега, особено когато вече съм и майка на моите прекрасни момичета, я чувствам тази любов, чувствам грижата, отдадеността и ангажираността към себе си. Усещам отговорността си да творя моя, автентичен, различен, красив и богат на опитности живот, усещам лекота и радост в процеса. Знам и каква е моята отговорност пред моите деца – да им покажа поне един работещ модел на щастие. За да знаят, че щастието съществува, че всеки има достъп до него и че могат да сътворят своето по своите критерии, желания, цели и правила.

Така че да се върна към How Thrive… Упражненията, които са заложени в приложението, са част от моя живот вече няколко години. Но мина доста време, месеци, а може би и година, преди да започна да ги ЖИВЕЯ. Обаче преди 3 години направих това “споразумение” със себе си, че ще пресътворя живота ми. Оттогава всеки ден, за няколко минутки, предимно вечер преди да заспя, аз отделям фокус и внимание към позитивното в живота ми, за това, което ме кара да се чувствам благодарна и щастлива, за моите цели, мечти и намрение и други. В различните периоди си задавам различни нюанси на практиките, така че да подсиля качества и усещания, които искам да имам като преживяване точно в този момент. Съвсем скоро ще стартита и Premium Thrive – индивидуални позитивни програми в How Thrive, възможност след консултация с мен да вградим такива практики, които да са най-ценни и носещи развитие в точно този етап и спрямо целите на съответния човек. Години наред аз давам подобни “домашни” на хората, които ми се доверяват за индивидуални консултации, сега просто ще бъде в дигитализиран формат.

Та, отново… ако усещате, че нещо ви държи далеч от там, където искате да бъдете…

Ако се хващате, че не правите това, което знаете, че е добро за вас… (Тук се включват и почивката, движението, позитивните контакти, времето за развитие и учене, правенето на ежедневните практики в How Thrive и т.н., т.н.) Замислете се, защо саботирате себе си? Защо не се ангажирате към своето щастие и успех? Защо не си давате любов?

Тренирайте тази любов и грижа към себе си. Направете своето благоденствие приоритет. Поискайте го. Позволете си го. Кажете си, че заслуважате. Защото само така ще можете да озарявате света в пълния спектър на вашите възможности.

Ако вярвате, че How thrive може да ви помогне в този процес, за мен ще е радост и привилегия.

Истински вярвам, че заедно можем да сътворим мисията на How Thrive: Процъфтяващи хора. Процъфтяващ бизнес. Процъфтяващ свят.

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

По какво познавате, че сте преминали на друг етап от развитието си?

Днес попаднах в ситуация, която ме накара да се замисля над този въпрос.

Случвало ли ви се:

 • Да търсите постоянно чуждото одобрение
 • Да падате духом, когато някой не се изкаже ласкаво за вас
 • Мнението на другите (за вас) да е по-важно от вашето собствено и личната ви самооценка
 • Да имате ниско самочувствие
 • Да мислите, че другите са повече (в няколко или много отношения) от вас

Когато не сме свързани със себе си, когато сме в енергиен дисбаланс, когато не обичаме и не харесваме себе си, другите се явяват наши огледала и ни показват и проектират нашето отношение към нас самите посредством своето към нас. Ако започнем да развиваме една здравословна грижа и любов към себе си, както и реална себеоценка, отношението на другите също ще се промени. И много естествено, съвсем хармонично, хора, които не са енергийно хармонични с нас просто ще останат встрани от нашия фокус и свят.

 1. Един от моите показатели за това, че съм преминала в нов етап, за мен бе, че престана да ми пука за мнението на хора, за които вече не ми пука. Получи се тафтология, но мисля, че хората, които сте имали подобно преживяване, много добре ме разбирате. Разбира се, дълбоко цена обратната връзка на хора, които за мен са авторитети – със своя професионализъм, доброта, човечност, креативност и автентичност. От тях с голяма благодарност получавам както позитивните, така и негативните отзиви (признавам си, че милото ми его все още се притеснява от негативната обратна връзка за свръх важните за мен неща и от много значими за мен хора). Но всячески се старая да взема градивността и да усъвършенствам това, което мисля, че би било за мое добро.

2. Друг показател при мен за новите етапи в живота ми е смяната на хората и средата. Ако се огледам и хората около мен са различни от преди (тук не визирам най-, най-близките ми приятели, които са с мен цяла вечност, винаги подкрепящи ме и чуващи лудите ми идеи и намерения, на които мога да споделя душата си и да призная страховете и предизвикателствата ми).

3. Трети показател са промените в реакциите ми. Ако цял живот съм действала, усещала, реагирала по един начин и изведнъж осъзная, че правя естествено нещо, за което преди не съм и помисляла, това е много прекрасен знак за мен.

4. Смисълът в работата, в това, което правя. На всеки етап в живота ми съм обичала работата си. Но мотивите, смисълът, който влагам, приносът, който целя, усещането за удовлетвореност, което искам да изпитам, се промянят. Сменя се ценността.

5. За връзките важи следното. Кой е до вас? Към какво се стремите?

6. Отношението, грижата, любовта, която давам на себе си. В сегашния ми етап за мен е толкова важно да имам времето за осъзнаване, за развитие, за възнамеряване. Обещанията ми към мен самата са ми свръх приоритет и влагам фокус в това, да ги изпълнявам. Уеб приложението How Thrive за мен е нов етап от жисвота ми. Тук са включени толкова много осъзнаване, мисия, радост, разбира се, знания и опит, с толкова много лекота тече процесът. На мен ми, на душата ми е нужен този прекрасен проект за процъфтяване, защото така давам и на себе си. Много добре знам, че успехът в истинския му бласък идва при автентичните, при хората с конгруентност и интегритет. Тези, които живеят това, което предлагат и на другите. Защото иначе не би било искрено. От първия ден на How thrive аз имам своя личен профил и вписвам моите програми, заедно с всички други потребители, които ни се довериха.

7. Преобладаващите емоции. Наблюдавали ли сте промените (по-дългосрочните) в емоциите си?

Споделете и вашите знаци, че сте преминали на друго ниво.

Желая ви радост и лекота в процеса,

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

Знаете ли всъщност КАКВО ИСКАТЕ? – Практическо упражнение за яснота

След днешния първи K-Power маратон имам много осъзнавания. Но преди да ви ги споделя, ще ви отправя едно предизвикателство.

Можете ли да огледате важните за вас аспекти в живота ви?

Можете ли да си дадете честна обратна връзка кои от тях са точно това, което искате, и кои много се отдалечават от това, което си мислите, че желаете?

След като сте готови, вземете един лист и направете следното упражнение.

 1. Направете 10 дълбоки вдишвания и издишвания.
 2. Дайте си намерение да чуете вътрешния си глас.
 3. Настройте една аларма за след 20 минути.
 4. Напишете с големи букви отгоре на листа КАКВО ИСКАМ в живота си?
 5. Започнете да пишете, без да си поставяте ограничения, без да мислите логично, без да си потавяте рамка, без да се чудите, дали ще ви сметнат за луд и най-вече какво биха си помислили хората, които прочетат този лист, за вас.
 6. Когато тайметър индикира 20 минути, спрете за тази сесия.
 7. Поздравете се, че се доверихте на процеса.
 8. Прочетете какво сте написали.
 9. Подчертайте тези желания, които искате истински със сърцето и с мозъка.
 10. По желание!!! Запишете се на K-Power курс или на индивидуална кинезиологична сесия, за да балансирате тези желания, с цел да ги проявите в реалността по-бързо, ефективно и с повече лекота.

Повтарайте тази практика периодично. Започвайки целенасочено да се фокусирате върху това, кеото искате, няма да ви остане време да мрънкате и да се оплакване, да осъждате и негодувате срещу това, което не искате. Енергията следва вниманието.

Използвайте този инструмент да манифестирате живота, който желаете.

How thrive – нашето ново уеб приложение е специално създадено да ви помага в тези процеси на осъзнаване, възнамеряване и сбъдване на реалността, такава, каквато желаем да бъде за нас.

Желая ви да живеете живота на мечтите си с радостта и удовлетворението, че сами сте го създали,

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане  на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

Самостоятелна вътрешна работа vs. Използване на услугите на терапевт/консултант

“Истината е някъде там…”

Дали да работиш над себе си с терапевт или самостоятелно? Кое е по-ефективно? Кое е по-добро и градивно решение?

Народната мъдрост “Човек се учи, докато е жив.” може да се промени на “Човек работи над себе си, докато е жив.” или “Човек учи за себе си, докато е жив.” Тук, разбира се, ще имаме предвид осъзнатите хора, за които животът не е раждане, съществуване и умиране; ставане от сън, ходене на работа, чакане на уикенда, пенсиониране, умиране и т.н.

Много от нас са осъзнали, че сме се появили на този свят, в тези тела, обстановка, история, обкръжение, за да натрупваме опитности, да събираме знания, да се преоткриваме и разгръщаме, да даваме своя принос, да изпитваме пъстри палитри от емоции, да правим избори, да творим живота си, да търсим смисъл.

Във всеки един човек е заложен огромен потенциал и какво ще покажем от него зависи до голяма степен от свободната ни воля. А тя определя какви избори правим:

 • Дали ще се развивам?
 • Дали ще съм постоянен в своето усъвършенстване?
 • Дали ще уча нови неща за себе си?

или

 • Дали ще съм посредствен?
 • Дали ще отричам емоционалния и духовния аспект на нещата?
 • Дали ще съм затворен за това, което не мога да видя и пипна?

Разбира се, нямаме осъждане или неглижиране на ролята, която всеки от нас е приел да играе. Щом нещата са така, значи така е правилно, за наше най-висше благо, но и една провокация, възможност да използваме свободната си воля и да решаваме какво да създадем от себе си и от живота си.

Но нека се върнем към нашия въпрос, чийто отговор е за търсещите и искащите повече от този живот.

Първо, всички отговори са в нас. Всички! Просто прекалено дълго време сме се учили/са ни вменявали да слушаме мозъка, а не вътрешното ни напътствие. Мозъкът, обаче, често се лъже от егото ни, което ни кара да плащаме данък обществено мнение, да се сравняваме и съобразяваме с другите, да подценяваме това, което интуицията ни ни кара да чувстваме.

Второ, много модерно стана да се ходи на семинари, тренинги, практики, коучинг и пр. (Мисля си, че започва вече и една нова тенденция да се тръсят самонапасващи се методи, холистични методи като кинезиологията например). 

Трето, нека да обърнем специално внимание на силата на намерението.

Няма нищо лошо в това даден човек да посещава семинали, курсове, терапевти и коучове. Като се  обърна назад, имала съм периоди, в които съм била чиста проба “семинаристка”. Буквално съм излизала от единия семинар с трепетното очакване за следващия. Към семинарите може да се развие сериозна зависимост и аз съм щастлива, че бързо се осъзнах. Също така си изработих мои критерии кои и какви семинари да посещавам и какви треньори да следвам.

Осъзнавам, че работата/процесът с друг човек и/ли хора ни дава нещо много ценно – възможност да си видим слепите петна, както и да се огледаме в другите. Да получим обратна връзка. Да съпреживеем. 

Важното тук е да не се получи вкопчване и в един момент да се пристрастим към тази дейност толкова много, че периодите в животът ни да се измерват до следващия тренинг или посещение при коуч/терапевт/консултант и пр. Тези дейности сами по себе си са прекрасни, ако ни помагат по-дълбоко да осъзнаваме себе си, моделите си и да чистим блокажите си по-бързо и оптимално.

Лично за мен ходенето на терапия или семинари има една главна цел – да ни дава инструменти, които да използваме в истинския живот и да трупаме увереност за способностите ни, верността на вътрешните ни напътствия и усещането, че имаме всички знания и ресурси в себе си.

Точно заради това по всякакъв начин се старая да не се превръщам в патерица спрямо хората, които се доверяват на моите услуги. 

Например, никога не давам втори час за посещение. Това е личен избор на човека, който е дошъл при мен. Много често казусът, за който сме се срещнали, и от едно посещение, намира своето решение. Просто защото моето намерение е, човекът да има идеи, нови инструменти от нашата среща и след нея да има още повече ресурси да се справи и самостоятелно. 

Щастлива съм, че написах книгата. Така консултациите за балансиран стил и начин на живот стават много по-дълбоки, ако човекът я е попрелистил преди това. А ако я е прочел детайлно, може би до голяма степен няма да има нужда да се вижда лично с мен, защото тези 300+ страници дават предостатъчно идеи и насоки за позитивна промяна и грижа към себе си. 

Благодарна съм на моята учителка по кинезиология, че ме запозна с K-Power и че в последствие се сертифицирах като K-Power инструктор. Така с 6-часов курс участниците вече имат инструменти за кинезиологичен енергиен баланс за цял живот и могат да го прилагат както за себе си, така и за близките си, за клиентите си. Хубаво ми е да не съм патерица. Възприемам себе си като канал за споделяне на информация по градивен и позитивен начин. С преподаването на K-Power курсовете си мислех, че ще правя все по-малко индивидуални сесии. (До голяма степен е така. НО… сега виждам, че има и една група хора сред K-Power курсистите, които използват моите услуги за индивидуални консултации, с цел да задълбочат, да забързат процеса си. Това е интересно наблюдение и за мен. Обяснява ми ефекта на груповата енергия, на държането на полето и визията.)

Изобщо, вярвам се себе си, че е “добра карма” да вярвам, че всеки може да си случи процеса самостоятелно, да подкрепям хората, които ми се доверяват, да повярват в себе си и да се преоткриват като потенциал. Смирение и благодарност ме обзема при желанието на хората да се срещат с мен, да ми се доверяват и да вървим заедно отсечка от общия ни път. Приемам това с огромна отговорност и любов. 

Заради това хората да имат постоянно до себе си помощник в изграждането на позитивни навици, преокриването и претворяването на себе си и на живота си, създадохме и How Thrive – уеб приложението за създаване на процъфтяващо съзнание.

Завършвам с това, че има различни периоди. В едни от тях осъзнаваме силата си. В други – осъзнаваме слабостта си и се доверяваме на някого да ни помогне и подрепи. Важното е да сме осъзнати в процесите си, да се приемаме, да сме честни към себе си и да се доверяваме най-вече на себе си. Защото вътрешният ни авторитет, мъдрото ни Аз, тялото ни, интуицията ни – или както и да го наречем, знае отговорите, а и въпросите. От мозъка се изисква само да потърси истината (за нас в точно този момент). 

С пожелание за вяра в себе си и любопитство в процеса, 

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане  на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

“Защо не прилагам това, което знам?!”

Днес се срещнах с много близка моя приятелка, с която не се бяхме виждали поне 2-3 месеца. Знаете как е при женските разговори – няма млъкване, в нашия случай 3 часа и половина. По някое време засегнахме темата, колко много знания, техники, методи имат хората, но каква малка част от тях прилагат за личното си и професионално израстване. Семинари, тренинги, терапии, книги – трупаме информация, а практиката остава на заден план. Или започваме нещо с много ентусуазъм и големи обещания, правим го известно време и после рутината и хедонистичната адаптация ни обземат и приключваме с обещанията за трансформация на живота.

Защо ли е така? Според мен това е част от пътя на всеки един от нас. Самосаботажите, блокажите пред щастието и изобилието са прекрасни предизвикателства за преодоляване и пускане.

Обаче има и едно много простично обяснение:

Ние правим вредните за нас неща, защото НЕ ОБИЧАМЕ достатъчно себе си.

Ние Не правим полезните и добри за нас неща, защото НЕ ОБИЧАМЕ достатъчно себе си.

А да се приемем и да заобичаме достатъчно себе си може би е една от ключовите ни опитности на този свят.

Започнем ли да обичаме себе си, приоритетите ни се променят. Променя се ценностната ни система. Променят се моделите на рекация и поведение. Променя се отношението ни към другите и нашето възприятие на тяхното към нас.

Изобщо един чудесен инструмент да позитивна промяна на живота ни е да започнем да изграждаме една здрава и дълбока любов към себе си.

Имаш ли я, дори наченки на нея, започва да си личи – в изборите ти, в действията ти, в излъчването ти, в светоусещането ти.

И сега отправям едно предизвикателство към вас: помислете си за нещо, което ви кара да се усмихвате, да се наслаждавате на живота, да усещате смисъл и радост, да давате своя принос. Започнете да го правите в продължение на 14 дни и повече – 21, 28, 30, 100. Така ще изградите една нова невронна връзка да правите нещо хубаво за вас самите – да проявявате любов към себе си.


Ако искате една нестандартна идея за генериране на щастие, ще се радвам да проявите интерес към уеб приложението How Thrive, което е моята най-последна форма на любов към себе си. След консултациите и обученията ми, колкото и прекрасни да са те за мен и за хората, има едно неизвестно – ДАЛИ ТОВА, ЗА КОЕТО СМЕ ГОВОРИЛИ, НА КОЕТО СМЕ СЕ ОБУЧАВАЛИ, ЩЕ БЪДЕ ПРИЛОЖЕНО В РЕАЛНИЯ ЖИВОТ? И тъй като знам как ежедневието ни повлича в своя водовъртеж, мечтаех да има инструмент, “приятен и ненатраплив” приятел, който да ни подсеща и да ни помага да изграждаме позитивни навици на даване на любов и грижа към себе си. Приложението е базирано на позитивна психология, кинезиология, холистичен подход и много други работещи и ефективни методи. В рамките на 2-3 минутки на ден вие можете да започнете да изграждате осъзнато любовта към себе си и позитивен фокус. </p>

Но припомняйте си, че всичко е процес. И стъпките към любовта също. Не бъдете прекалено строги към себе си и не критикувайте какво не правите. А започнете много целенасочено да отброявате какво правите. Който от вас е виждал грижовна майка на малко дете, която се радва на всяко нещо (буквално), което детето направи и каже, знае какъв огромен разрив има между това състояние и постоянната критика, която сами си устройваме – вечно съмняващи се дали ще успеем, дали сме на ниво, дали ще оправдаем очакванията на значимите за нас и т.н. </p>

Апелът ми е да се превърнем в подкрепящ родител на самите себе си. (Не критикуваме прохождащо бебе, че е паднало, нали?) Да виждаме и отчитаме всичко, което правим. Както успехите, така и провалите. Всичко е опитност. Във всичко се преоткриваме и подобряваме. 

Любовта към себе си за много от нас е квантов скок, ГЕНЕРАЛНА промяна на курса. Но направим ли дори първите крачки натам, имаме ли дори само наченки, животът ни тръгва в съвършено различна посока. И е много интересно и вълнуващо!

С пожелание за любов и ангажираност към себе си, 

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156Как да поддържаме вдъхновението си?

Днес доста време се чудих на каква тема да пиша (не поради липса на такива, а дори напротив – напоследък имам толкова много идеи). Замислих се за вдъхновението. За това, че всъщност то е огромен аспект в живота на хората с процъфтяващо съзнание. В-ДЪХ-новението е живот, чиста форма на творческа енергия. Обратното е смърт, застой, изДЪХване. Преди време споделих на моя съдружник, че съм си обещала, че всеки ден в рамките на една година ще споделям по нещичко с другите. Оттогава вече повече от месец го правя. И мисля, че пречупих и своите вярвания за това. Много ми се иска да ви споделя някои идеи и ще съм много удовлетворена, ако са полезни и за вас.

Ползите да сме вдъхновени в живота си са много – енергия, тонус, харизматичност, лесно увличане на другите във вашето поле, креативността и на работното място е високо ценена. Животът става по-цветен, богат, любопитен.

Ето моите трикове за вдъхновение:

 1. Не просто храресвайте, а ОБИЧАЙТЕ и ОБОЖАВАЙТЕ това, което правите.
 2. Сами по себе си хора, които обичат работата си, дейностите си, проектите си, са много вдъхновяващи. Заобикаляйте се с такива. Следете ги в социалните мрежи. Четете техни публикации. Привличайте и за вас енергия на вдъхновението от тях. (Спокойно, енергията никога не свършва, никой не може да ощети никого.)
 3. Вече почти всичко е измислено. (А, може би не е?!) Идеята е, че дори и да споделите нещо, което не е нищо ново под слънцето, вие ще интерпретирате през вашата призма и то за вас ще е проява на вдъхновение. Не се ограничавайте и не си поставяйте нереалистични очаквания. Да, топлата вода е открита, но още не сме чули вашето мнение по този въпрос:)
 4. Разговаряйте с хората, които се докосват до това, което правите. Питайте ги за обратната им връзка, какво прилагат, как променят живота си. За мен това е най-зареждащото на света. След всеки такъв разговор не просто чувствам вдъхновение, а чувствам вдъхновение за ЖИВОТ, за цялост, за мисия, за принос, за смирение, върховна радост и удовлетворение.
 5. Намерете вашия извор на вдъхновение. Може да е природата, децата ви, интересна книга, филм, песен, история. Споделяйте, говорете, вдъхвайте живот на мислите, идеите, проектите си, като ги представите пред другите.

Предизвиквам ви да откриете поне един начин за вдъхновение и да ми го споделите. Все пак ме очакват 330 дни още в писане на публикации и добрите идеи ще ми помогнат в процеса;)

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

Ключови знаци, че се намирате в енергиен баланс

Много често ми задават въпроса “Дени, как ще позная, че съм в енергиен баланс?” Вярвам, че всеки има своите уникални показатели за това състояние. В тази публикация ще споделя моите.

 1. Усещане за върховна радост, наслада от това, че си жив, че имаш сегашния си живот и всички и всичко като преживявания в него.
 2. Огромно количество енергия, буквално си окрилен и можеш да продължаваш с лекота да правиш, пишеш, твориш.
 3. Вдъхновение и изобилие от нови идеи. Твори ти се, раждаш нови и нови идеи.
 4. Сихнроничност на събитията. Имаш усещането, че всичко е част от върховен замисъл за твоето най-висше благо и всичко се подрежда със съвършена лекота в правилното време.
 5. Доверие – в себе си, в хората около теб, в процеса, в природата, в тялото ти, във Вселената (и всичко, в което вярваш).
 6. Лекота в тялото. Хармония, движение, харесване и любов към тялото.
 7. Центрираност, спокойствие и емоционална стабилност.
 8. Тихото щастие, смирение и благодарност. Всяка фибра от теб е благодарна за Живота.
 9. Получаваш изобилие от дарове – подаръци, възможности, подкрепа, жестове, знаци
 10. Яснота на мислите. Позитивен фокус и конректни намерения.
 11. Благодат.
 12. Смисъл и чувстване на мисията, на пътя.
 13. Желание за даване, за принос, за щедро споделяне.

Давам ви пример със събитията от изминалите няколко дни. Бях твърдо решена да стартирам новата ни платформа уеб приложение за изграждане на позитивни навици How thrive на 08.08. Това е рожденният ден на моя баща, с когото имаме толкова силна и прекрасна връзка, че самият факт, че точно тогава ще започне и пътешествието How thrive ми беше достатъчен, за да съм убедена в успеха на приложението. Оказа се, че тази година 08.08.2019 е много специална дата с отваряне на мощни портали и силна енергия. Освен това счетоводителката ми носи името Вяра, а моя прекрасна приятелка и курсистка в K-Power, освен че е великолепен астролог и номеролог, се оказа и уникален адвокат. Тя ми изчисли, че 08 и 09 са ми идеални дати за създаване на новата компания, тъй като съм имала ретрограден Юпитер или Сатурн в картата си (аз не ги разбирам особено, но е важното, че си привлякох прекрасен човек, който ги владее до съвършенство и тя с готовност направи всичко за моето ново начало). Дори часът на подаване на документите бе прецизно изчислен. Не съм търсила съзнателно това, единственото, което съзнателно търсех е най-доброто за новия проект. Просто Вселената ми изпраща добри, грижовни и любящи хора по пътя, които с огромен професионализъм и подкрепа ми съдействат в процесите. Още на първия ден се записаха първите желаещи потребители. Моят пркрасен съдружник и неговия екип фиксваха бъгове светкавично, за да бъде всичко прекрасно за първите доверили се на идеята и желаещи да я приложат в своя живот. Така че в енергиен баланс всичко с лекота се подрежда и е красив процес.

Фирмите, с които разговарях за първи път за приложението, дават зелена светлина за екипите си и са заинтригувани от How Thrive.

Лекотата за мен е огромен показател. Защото това не е било винаги така в моя живот. Преди 10-12 години изобщо не съм била така спокойна и уверена, че ми се случва винаги най-доброто за мен. Не си мислете, че нямаше сътресения в процеса – бях половин час преди края на работното време на нотариуса – предишните клиенти чакали 3 часа и половина. В банката влязах 8 минути преди края на работното време. Изтървахме си единия час за подаването на документите, но прекрасната ми астрологична приятелка адвокат изчисли друг.

Новата фирма излезе на 13.08. Това е много специална дата за мен – рождената дата на моята баба Димитра, на която съм кръстена. Тя винаги ме е подкрепяла за всичките ми идеи. Сякаш това бе знак, че ме подкрепя и в тази мисия.

Хората, които вече използват платформата ми споделят, че са си направили практиките за деня. Напасват се, дали да ги правят сутрин или вечер, усещат се как им е по-добре.

Знам, че тези практики могат да са доста скучновати за човек, който не е ангажиран към себе си и не вярва в собствените си способности да сътворява реалността си. НО също така знам и колко дълбоки могат да бъдат, към колко осъзнавания да провокират, колко много любов и сила могат да събудят.

Остават ми още няколко задачи, преди да заспя. Планирала съм си ги. А знаете отношението ми към спазването на обещания към себе си.

Ако искате да поемете едно обещание към себе си с How thrive, свържете се с мен на info@howthrive.com и 0878207156.

Ако си мислите, че не сте отговорни и ангажирани към себе си, че никога не изпълнявате това, което си обещавате, една прекрасна възможност да счупите модела би могла да бъде да правите позитивните програми на How thrive.

Желая ви енергиен баланс и то точно вашия такъв! Вие ще го познаете! И изпитате ли го веднъж осъзнато, започнете ли осъзнато да го постигате, ще имате ФАР в живота си, който е винаги на ваше разположение и ви носи стабилност, посока и светлина!

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

Да “култивираме” щастие

Тези дни събирам най-различни доказателства за значимостта на щастието в нашия живот с цел да представя ползите от нашата мобилна платформа за изграждане на позитивни навици и създаване на нагласа за процъфтяване How Thrive. Удивително е колко много научни изследвания има за щастието напоследък (определено Позитивната психология набира скорост).

Най- ме впечатли често срещания глагол към щастието… Да култивираме щастие… Толкова ме докосна това. Както гледаме растение, така да отглеждаме и щастието. Да сеем семенцата, да сме в процеса, да се грижим, да поливаме, подготвяме почвата, да се наслаждаваме на цветовете и да вкусваме плодовете!

За този процес се изисква отдаденост и постоянство . Изисква се търпение. Изисква се желание за грижа.

Моят символ за изобилие и процъфтяване

Как култивирате вашето щастие?

Искате ли да жънете, преди да сте посели?

Бързате ли да “даде” плод това, което току-що е поникнало?

Доскучава ли ви да чакате нещо интересно да се случи? Обезверявате ли се?

Докато пиша това се сещам за истотията как расте бамбукът? Не си спомням точния период, но етапът от засаждането на бамбукът до поникването е доста голям. Определено е доста обезнадеждаващо!

НО! Дойде ли му времето, бамбукът избуява за една нощ!

Може би така е и с щастието. Или просто различните хора си посяваме различна култура щастие. Искрено вярвам, че всеки има достъп до всичко, което желае, за което мечтае, че всичко е възможно. Вярвам, че всички могат да бъдат щастливи. Но дали наистина ще са, е въпрос на лична отговорност и свободна воля. За щастието се изисква ново сетиво. Нужно е да тренираме позитивния си мускул и да сме фокусирани в прекрасното, в това, което ни радва, в това, за което сме благодарни, което ни носи позитивни емоции.

Те обаче са плавни, неинтензивни… за да сме по-дълго в състояние на щастие (а не да ни сграбчва в интересната си примка хедонистичната адаптация) е важно да ги подсилваме, да ги забелязваме, да им се наслаждаваме, да сме осъзнато в тях.

Култивирането на щастие има своите правила. И те работят, въпреки индивидуалния почерк на всеки един от нас. Наистина вярвам, че всеки има достъп до перфектното здраве, щастие, баланс. Но дали ще си го позволи, дали си мисли, че го заслужава, е съвсем друга тема.

Ние получаваме това, което си мислим, че заслужаваме и което си позволяваме. Реалното ни щастие е мерило за това, което допускаме, че може да ни се случи. И ако мога да си позволя да съм още по-абстрактна, всичко хубаво, което ни се случва, е отражение на любовта ни към самите нас.

Пожелавам ви да култивираме щастието и любовта с отдадеността и вниманието на добри, грижовни градинари, вярващи с цялото си сърце, че цветовете ще разцъфнат в правилното време.

Посейте семена на щастие и любов в живота си. Можете да го направите и с нашата платформа How thrive.

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

П.П. Докато пиша това, осъзнавам още една интересна стъпка в моя процес. От 8 години моят върховен символ са маковете. Домът ми е в стотици макове. В една медитация видях цели планини, поля, хълмове да разцъфтват в алени макове, след като едни огромни/вълшебни ръце положиха семе на Земята. Оттогава макът е знак за изобилие в моя живот. Намигване, че вървя по точния за мен път, че следвам моята мисия. Всеки, който ме познава достатъчно добре, ми подарява макове. Явно още тогава в мен се култивира идеята за процъфтяване… сега разцъфваща в How thrive. (Там символът е лотус, но за неговото послание ще ви разказвам в друга публикация). Както и съвсем не е случайно, че се занимавам и с цветни есенции. Следвайте си знаците. Те сочат, че вървите в мисията си.

За обещанията към себе си

1:18. Точно се прибрах (не ми се случва често) от събиране с много близка на душата ми приятелка, която започва нов етап в живота си и ми беше толкова хубаво да съм част от нейния процес точно в този момент. Толкова зареждащо ми подейства. Толкова много уча през нея. По принцип целия ден ми бе динамичен и изпълнен с много интензивни и хубави емоции. Може би най-логичното действие, след като се върнах вкъщи, бе да легна и да заспя. Целунах си прекрасните заспали дечица и с толкова радост, благодарност за изминалия ден сядам да пиша.

Защото имам много обяснения и оправдания да не го направя… Но аз съм обещала на себе си да пиша публикация всеки ден (това ми е новата лична практика)! И това обезсмисля всички оправдания!

Обещанията към себе си са толкова важни и толкова се израства през тях. Днес получих обратна връзка на една прекрасна дама, потребител в How Thrive, че първия ден си е направила практиките, но след това не е и трябва да започне отново.

И това не е единичен случай! При толкова много хора се случва така. Нахъсани, ентусиазирани започваме нещо и много скоро след това се отказваме. Егото ни си намира логични обяснения – не ни е приоритетно, не ни е интересно, досккучава ни, забравяме… НООООО!!! Това са нашите саботьори и нашата обратна връзка към самите нас.

Важен ли съм си?

Наистина ли исках това или се хвърлям на всичко и после се отказвам?

Доколко мога да се ангажирам към себе си?

Вярвам ли, че мога да творя живота си?

И много други аспекти… на които ще се спирам в други публикации.

Това с обещанията към себе си е много дълбок, холистичен, терапевтичен, творчески процес.

И е много силно и красиво като осъзнаване.

Спомням си първите ми подобни практики, които изискваха от мен обещание, че ще ги правя 30 дни. Тогава толкова се бях впечатлила и разтърсила от процесите, че чинно изпълнявах практиката (беше повтаряне на утвърждения 30 или 100 дни, вече не помня… ) Аз направих тази практика в продължение на над 7 месеца, всеки ден по 100 дни. Много неща се отпушиха тогава за мен – имаше и турбулентни моменти, и кризи и прекрасни случвания.

С упражненията за фокус и намерение (някои от които са заложени и в платформата How thrive и вече 5-ти ден си ги правя вътре в платформата и съм много щастлива от това!!!) имах един период от няколко месеца, в които много се саботирах и дори не ги започвах. Или като ги започвах, ми доскучаваше и прекъсвах. Или точно да се нахъсам да направя практика от 30 дни и изведнъж изтърва ден и започвам отначало…

Докато в един момент това не си обещах, ама наистина си обещах вътре в себе си, че каквото и да стане, аз ще направя 100 дневна практика.

Дадох ли си ясното намерение, практиката ми още в първата седмица даде много изненядващ и интересен резултат, който ми показа, че вече съм готова и ме накара да повярвам, че можем да си творим истински осъзнато реалността.

От онзи момент са минали над 3 години ежедневно писане в красиви тефтерчета на тези упражнения. Измислям си упражнения, адекватни за периода, в който съм и за трансформацията, която желая, и просто го правя. След като направих 100 дни, си обещах, че ще направя 1000 дни поредни в практика. (Това са си 3 години!!!) Няма да ви казвам, че е доста неприятно да си на 135, 178, 200+ ден и да изтървеш 1 ден и ДА ЗАПОЧНЕШ ОТНАЧАЛО. Много е дискомфортно в първите няколко пъти. Даже е имало седмици, в които съм се бунтувала да си стартирам наново практиките. Но после се учиш да приемаш, да пускаш миналото, да започваш наново… Просто защото знаеш, че тези практики ти помагат да си твориш реалността такава, каквато я желаеш.

И ако не го правиш, просто държиш себе си далече от тази реалност… Просто е.

Така че точно заради това, че знам колко силни и трансформиращи са тези практики, те са заложени в How thrive и моето ясно намерение е да подкрепят множество хора в желанието им за позитивна промяна и процъфтяващ живот. А прагматичната причина е, че през годините се сдобих с кашони изписани с позитивни практики тефтери и просто How thrive дори ми пести вече място;)

Към тези, които вече сте в програмата How Thrive, бъдете отдадени на мечтата си за прекрасен, великолепно щастлив живот! Отделяйте по няколко минутки на ден в пресътворяването му. Дори в даден момент да се включат саботиращи и лимитиращи програми, преодолейте ги, осовободете се от тях. Учете за себе си в процеса, осъзнавайте и се наслаждавайте на промените, на успехите, на резултатите и на чудесата, които създавате, допускате и приемате!

Към тези от вас, които не са се включили още, но четете това… Усетете вътрешния ви глас, чуйте тялото си, вижте сегашното си положение. Ако то е точно това, което желаете и имате всичко, за което някога сте мечтали, за мен ще е радост да споделите как сте го постигнали, имали ли сте позитивни практики, които сте изпълнявали… И може дори да вдъхновите някоя нова програма в платформата.

Към всички други, които имаме още мечти, цели, желания, намерения, за всички, които искаме да сме част от сътворяването на собствената си реалност и да живеем в един красив, добър, човечен и щастлив свят, да знаете, че проектът How thrive e създаден точно заради нас, заради преоткриването на нашите възможности да пренапишем живота си.

За мен е едно вълнуващо и много красиво преживяване. Ако желаете да сме заедно в него, свържете се с мен.

Независимо как ще го правите, през тефтерче, медитация, енергийни практики или през How thrive, приемете и използвайте творческия си потенциал, позволете си прекрасния живот на всички нива, позволете си щастие и любов, създайте си го. Вярвам, че имаме тези способности! Вярвам, че във всеки един от нас е заложено да ги използваме по рождение.

Обещайте си и го направете! Това дава огромен енергиен тласък! (вече е почти 2, а аз мога да свърша още 100 задачи… а по принцип си лягам рано и задължително гледам да е преди 00:00 часа)

Благодаря ви за възможността да споделям осъзнаванията и мечтите си с вас! Благодаря ви, че сме заедно в това пътешествие.

С пожелание за осъзнатост, радост и лекота в манифестирането на желаната реалност!

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

А “трябва” ли всъщност да се “бориш” за мечтите си и да “преследваш” целите си?

От 9 сутринта днес бях в Медицински център Качествен живот, провеждайки консултанции и K-Power курс по Епигенетични цикли, прибирайки се вкъщи към 17 часа си наваксах игрите с децата, като дори приспах малката с песнички преди малко… Кипя от енергия. Не просто имам желание да си напиша статията за деня, но и да си довърша един много интересен курс за емоционалното хранене. Междувременно обяснявам за платформата How thrive на заинтересовани хора, довърших си упражненията в една от програмите, направих списък с нови идеи за функционалности, които да обсъдя с превъзходния екип, който разработва приложението.

Осъзнах и осъзнавам ежедневно, че когато обичам това, което правя, когато влагам сърцето и душата си, процесът се самослучва, с огромна лекота. Моят показател е как се чувствам след дадена “работа”. Ако съм изтощена, чувствам цялата си енергия изсмукана, просто не се захващам за втори път с това. И обратното, ако се усещам заредена, вдъхновена, благодарна, щастлива, то със цялото си същество знам, че това е моето нещо и точно това избирам да правя и да продължавам да го правя.

Обаче, както винаги се случва, по пътя си получаваме “провокации”. И от 2-3 дни постоянно попадам на публикации, статии, постове относно борбата за мечтите, за преследването на целите… Трябва ли?! Сегашният ми отговор (на 34-годишнното ми Аз) е “О, не!” Достатъчно я играх тази игра преди. И докато ви споделям това, осъзнавам с цялото си същество, че колкото повече съм правила нещо “на сила, на борба, преследвайки го”, то толкова повече ми се е изплъзвало. Дори и да съм го получавала, то е било много измъчено и не ми е донесло онази емоция, радост, щастие, удовлетвореност, която съм си мислила, гонейки го. Хм, гонейки го… всъщност съм го гонила и от себе си и своя свят.

Вече се научих на няколко неща!

 1. Животът е толкова уникално и прелестно изживяване. Не си струва да пилея и секунда в дейности и с хора, с които не съм щастлива, вдъхновена, радостна и себе си.
 2. НИЕ СЛУЧВАМЕ САМО ТОВА, ЗА КОЕТО ИМАМЕ ЕНЕРГИЯ. И не случваме онова, за което нямаме! Точка! Осъзнавайки това преди време посредством кинезиологията, а в последствие живеейки го с K-Power, знам, че единствената ми отговорност е да осигурявам нужната ми енергията за целите и мечтите ми, балансирайки я с методите, които практикувам и преподавам. Да я увеличавам и да не я губя за глупости, в страхове и в потиснати емоции.
 3. Действие! Да не си мислите, че седя в лотус по 10 часа и си визуализирам мечтите. Действам, даже отстрани много често изглежда, че не се спирам. Но, критерият ми е лекотата. Ако ми се случва с лекота, ако ми носи радост, го правя!
 4. Доверие! През годините доста опитности ме научиха на доверие. Доверие в процеса! Вече знам, че всичко, което изживявам има своя смисъл, носи ми осъзнавания. Част е от пътя ми и е парченце от голямата ми картина. Вече не се тюхкам за неща, които не са се случили. Защото знам, че така оставят пространство за още по-прекрасни резултати.
 5. Знам, че колкото повече работя над себе си, над това да изградя позитивни навици, да държа фокуса си върху това, което искам, а не върху онова, което не искам, толкова повече “чудесата” стават ежедневние в моя свят. (Всъщност, точно това е и главната идея на How Thrive – да е лесно и приятно да държиш всеки ден позитивен фокус осъзнато).

Годината, която премина, бе най-превъзходната в живота ми, много динамична, творческа и успешна. В момента предчувствам, че идва нещо грандиозно хубаво! Знам го в сърцето си! Знам, че процесът е тръгнал. И съм изпълнена с ЛЮБОПИТСТВО какво още предстои и колко прекрасно ще е то, как аз ще се променя в процеса, с какво мога да зарадвам хората, които ми се доверяват и използват моите услуги, участват в курсовете ми, които използват платформата How Thrive (ех, колко ми е хубаво да го напиша това!!! Една сбъдната мечта с огромна лекота и феноменална синхроничност!)

Желая ви да имате смелостта и лудостта да кажете Да! на чудесата в живота си, които сами можете да си създавате всеки ден!

Изберете лекотата и действайте за целите и мечтите си! Вярвайте, че заслужавате и си позволете и най-смелите ви цели и мечти да станат част от живота ви! Можем да (пре)сътворим себе си и света си!

Нека любовта и енергията ви да правят така, че целите и мечтите ви да се сбъдват с лекота и в радост!

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

Обемът на бизнеса ни зависи от обема на нашата любов

Много често при мен на консултации идват хора, които желаят да увеличат обема на бизнеса си, да започнат нов проект, да получат повишение, да сменят посоката. С една дума да отприщят изобилието в техния професионален живот и да имат повече успехи.

Правим различни подходи и комбинации при такива ситуации. Кинезиологията (и К-Power) помага да се премахнат енергиейните блокажи пред целта, също така да се формулират цели, да се осъзнаят страховете, блокираните емоции, да се прекъсне дисбаланса на енергията и да се канализира тя, за да се подпомогне реализацията на целта. Цветните есенции пък помагат да се освободят емоционалните блокажи – да се разтворят страховете, да се прегърне позитивната промяна, да се пусне старото, за да дойде новото, да се получи вдъхновение, яснота, да се подсили волята, да се засили вярата и приемането на себе си, да се балансира даването и получаването, да се премахнат блокажите пред парите и изобилието. Позитивната психология помага за създаването на нагласа за успехи, приемане на промяната, оптимизъм, творчество и т.н. Процесът е индивидуален и зависи от мотивацията, готовността и ангажираността на човека.

Тези дни, покрай стартирането на новото ни уеб приложение за изграждане на позитивни навици и нагласа за процъфтяване How Thrive мисля над успеха, разрастването, развитието.

Осъзнавам дълбоко една истина, която не съм учила в университетите. Ако изберем професия, призвание, мисия, коята обичаме, която кара цялото ни същество да ликува, да чувства смисъл, благословия, благодарност, че точно ние правим точно това, ако най-голямата ни цел е всички, въвлечени в процеса да имат полза, да се развиват, да подобряват дадена сфера в живота си, то нашият бизнес път ще се случва с уникална лекота, толкова мощно и стабилно ще е развитието ни, толкова красив ще е процесът.

Колкото повече любов влагаме в проекта, бизнеса, работата си, толкова повече енергия ще ни се връща – под форма на възможности, доволни клиенти, пари, партньорства, мащаб.

Колкото повече се стараем да дадем тази любов през нашия продукт, услуга или стока, проект, идеи, толкова повече енергия ще ни се връща под форма на ресурси за нашия бизнес.

Мисля, че личното и професионалното развитие вървят винаги ръка за ръка. Колкото повече се доближаваме до идеала си за личността, която искаме да бъдем, толкова повече бизнесът ни ще се доближава до идеалния за нас бизнес.

Всичко е процес. Спомням си, че преди много години (вече над 10 и повече), когато съм работила като служител за други хора и компании, е имало проекти, в които съм влизала предимно заради финансовите условия. Но дори и тогава съм си намирала доводи да давам всичко, което мога, за да помогна на клиентите или колегите да са доволни и щастливи от нашето партньорство. Заюото знам, че всичко е партньорство на този свят и че в партньорствата ни (лични и професионални) израстваме най-много.

Срещам се с много хора, предимно в консултациите ми, които споделят, че работата им не им носи удовлетворение, че не са щастливи, че искат нещо ново (често не знаят обаче какво точно). (Подобни са ми разговорите и с мениджъри в големи компании, които ме ангажират за корпоративни тренинги на техните екипи.) Обаче имам една практика. За да се зароди новото нещо, първо енергийно трябва да изчистим старото, което ни е носило и ни носи негатив. Т.е. насочвам хората, които ми се доверяват, всеки ден да започнат да правят целенасочено усилие да намерят 2-3 хубави неща в сегашната си работа например. Защо? Много просто. За да си покачат вибрацията и да започнат да привличат “новото” нещо с друга честота. Ако останат на същата, ще се сблъскат със същите проблеми. Супер логично е!

За да сътворим нещо ново и хубаво в живота си, енергийно трябва да сме напълнени, да чувстваме любов, хармония, благодарност, радост. Така творческият ни процес е много по-силен и създаваме много по-желана реалност.

И в крайна сметка, всичко стига пак до любовта. Имаме ли я в себе си, можем да я споделим с другите и със света.

За мен ще е радост да си партнираме в този процес. Ако усетите, че мога да съм ви полезна с индивидуална консултация, обучение, K-Power курс или желаете да се включите в How thrive и да изграждате съзнание за процъфтяване, свръжете се с мен.

С пожелание все повече бизнеси да имат като своя основна ценност любовта!

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата: info@howthrive.com и 0878207156

Личната отговорност при решението за промяна

От няколко дни, както може би сте забелязали от публикациите ми, летя от вълнение във връзка с нашия нов проект уеб приложението How thrive. Толкова много хора ми звъннаха, писаха, пожелаха успех. От няколко дни отговарям почт целодневно на въпроси относно какво е това приложение и какво прави то. Обаче знаете ли какво осъзнах… То не е за всеки. За да си свърши работата и да донесе полза на потребителя си, човекът, който го използва е нужно да е направил няколко много важни стъпки за себе си и за живота си.

 1. Да желае позитивна промяна.
 2. Да е решен да я постигне, ангажирайки се с каквото е нужно, за да се постигне желания резултат.
 3. Да иска сам/а да твори живота си, поемайки ПЪЛНА ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ.
 4. Да търси лесен, бърз и ефективен инструмент за постигането на целта.

Платформата How thrive e точно този инструмент. Но сама по себе си, тя няма да направи вълшебство от живота ви. До, може би, дори само да си стоите в нея, бихте прихванали от груповата енергия и динамика и биха се случвали позитивни неща в живота ви. НО, тук говорим за осъзнато и целенасочено творене на позитивна реалност и трансформация на живота ви, а за това ще се изисква и действие от ваша страна.

How thrive в момента разполага с 3 програми, всяка с по няколко упражнения. Целта е да си изберете програма (или дори всички) и да започнете да правите едно (препоръчително всички) упражнения в нея. Дизайнът на програмите е такъв, че отнемат около 2-3 минутки на ден. Разбира се, вие можете да решите да направите упражнението по-задълбочено и продължително. Това е ваше решение.

Всяко упражнение цели да ви даде повече яснота, фокус, осъзнаване за самите вас и живота ви.

Да, може мозъкът или егото да започне своя монолог – дали това е достатъчно за позитивна промяна в живота, дали с нещо толкова просто ще се постигне успех, може би ще ви доскучее, може да не ви хареса дизайна на приложението, да откриете бъг (все пак системата ни е още много нова и в началото)… Въпросът е дали ще се оставите в тази его-въртележка… Или ще действате отдадено и целеустремено към пренаписването на историята си, към пресътворяване на себе си и на живота си.

И отговорът е само ваш!

След 28 до 100 дни от правенето на някоя позитивна практика ще сте изградили нов навик, нова невронна връзка. Т.е. вече системата ви ще е различна.

Ако пропуснете обаче 1 ден практика, програмата ще нулира сегашния ви резултат и ще започнете отново.

Може би ще се ядосате. Може би ще се изкритикувате. А може и просто да продължите с повече хъс, ентусиазъм и отдаденост към себе си, ангажирани към вашето благоденствие на всички нива.

Преди време си обещах да направи не 100, а 1000 дни практика. Знаете ли колко пъти пропусках на 176, 189 или под 100-ния ден. И започвах наново!

Сега съм решила, че ще направя 1000 дневна практика в How thrive. Обещала съм го на себе си!

Тези упражнения ( а аз правя тези и подобни вече над 3 години) са ми дали толкова много, тренирали са ме и са ме научили на постоянство, на дисциплина, на любов към себе си и към живота, на любопитство и щастие. Години наред всяка вечер (аз правя упражненията предимно вечер, преди да заспя) в красиви тефтерчета съм изливала душата си по отношение на целите, мечтите, желанията ми, за какво съм благодарна, какво ми се е случило през деня. Тези практики бяха и са балсам за душата ми, начин да погледна навътре към себе си, да осъзная процесите си, да подсиля щастието си. Но, съвсем сериозно, правейки тези практики, животът се трансформира. И имам съзнателен инструмент за това.

Не ми вярвайте. Проверете как би било за вас. Усетете, вижте, насладете се на вашия личен процес и прогрес. Чуйте вътрешния си глас, самонаблюдавайте се, осъзнайте целите, мечтите и желанията си, давайте си ясни намерения.

Позволете си да разцъфтите, да имате процъфтяващо съзнание и да живеете процъфтяващ живот в процъфтяващ свят!

Знам, че заедно можем да го направим.

Включете се в How thrive! Поемете пълна лична отговорност за вашата позитивна промяна!

С много любов и радост в сърцето, благодаря за вашето доверие!

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата: info@howthrive.com и 0878207156

Ефектът на стотната маймуна

Днес, както вече знаете, е много специален ден за мен, 08.08. стартирането на How thrive, но малко ще изместя фокуса от това и ще ви разкажа една история за майнуните от един остров.

За да се появи новото поведение може да има нужда от “критична маса”.
 
 
 
Стотната маймуна
 
от Кен Кейес младши
 
 
 
Настоящата книга е посветена на динозаврите, които безмълвно ни предупреждават, че вид, който не може да се адаптира към променящите се условия, ще изчезне.
 
Ето историята на стотната маймуна:
 
Японската маймуна Макака Фуската е била наблюдавана в естественото й обкръжение в течение на 30 години.
 
През 1952 на остров Кошима учените пускали на пясъка сладки картофи за маймуните. Маймуните харесвали вкуса на картофите, но не и този на нечистотиите, които полепвали по тях.
 
Една 18-месечна женска наречена Аймо открила, че може да реши проблема като измие картофите в близкия поток. Тя научила на този номер и майка си. Приятелите, с които си играела, също го научили и научили и своите майки.
 
Между 1952 и 1958 всички маймуни се научили да мият картофите.
 
Само възрастните, които подражавали на своите деца, обаче, усвоили това нововъведение. Останалите възрастни продължавали да ядат картофите мръсни.
 
Тогава станало нещо изумително. През есента на 1958 определен брой от маймуните на острова миели картофите – техният точен брой не е известен.
 
Да предположим, че в даден момент 99 маймуни на острова са миели картофите. Да предположим още, че една сутрин на това се научила и стотната маймуна.
 
Същата онази вечер почти всички маймуни от този вид миели картофите преди да ги ядат. Когато стотната маймуна добавила своята енергия, пробивът станал.
 
Най-изненадващото било, че този навик преплувал морето и маймуните на остров Такасакияма също го усвоили.
 
Съществува момент, когато ако само още един човек се настрои спрямо нещо ново, полето се усилва дотолкова, че се разпространява над всеки”.

Това всъщност е история за колективното съзнание, за общата вибрация, която можем да създадем. В нас е и изборът, дали това да води към нещо позитивно и градивно, ценно за всички или не. С How thrive желанието и намерението ми е да създадем колективна вибрация за радост, благодарност, любов, грижа, осъзнатост, процъфтяване на всички нива.

Мечтая си как включилите се в плафтормата ще създаваме една красива реалност за себе си и за другите, как ще творим себе си, ще изграждаме наново себе си, ще се отваряме към нови хоризонти, ще създаваме импринти за благоденствие, просперитет и любов към себе си, другите и света.

Не ми допада терминът “критична маса” . В днешно време прекалено много се критикуваме себе си и другите, прекалено много сме фокусирани върху това, което не искаме, а губим целта – ТОВА, КОЕТО ИСТИНСКИ ИСКАМЕ. Нека нашата маса да е онази приемаща, отворена, готова за промяна към добро, можеща да обича и да твори група от хора, които желаят да създадат съзнание за процъфтяване.

Ако желаете да се включите индивидуално, с ваши приятели, с вашия екип и организация, за мен ще бъде огромна радост. How thrive е с визията Процъфтяващи хора. Процъфтяващ бизнес. Процъфтяващ свят. / Thriving people. Thriving business. Thriving world.

Включете се с новата фейсбук група https://www.facebook.com/groups/427604601298766/?ref=bookmarks Процъфтяващо съзнание Можете да поканите приятели!

Благодаря на първите ентусиасти, които още днес решиха да се включат в проекта и заедно да започнем това вълнуващо, дълбоко и трасформиращо пътешествие!

С много любов и радост в сърцето, благодаря за вашето доверие!

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата: info@howthrive.com и 0878207156

Моята трансформация

Днес 07.08. е много специален ден. Защото утре 08.08.2019 официално моят нов проект How thrive – мобилно приложение за позитивни навици, освобождаване от стреса и управление на енергията, ще бъде ОНЛАЙН и всеки, който пожелае, ще може да се включи заедно с мен в това пътеществие към себе си и процес на изграждане на процъфтяващо съзнание.

Всеки от нас има своите опитности по пътя си. Всеки от нас има свободната воля да избира какво да изживее и как да расте. Това е прекрасна отговорност. Поемем ли я, животът разцъфтява. Моята най-бурна фаза на трансформация започна преди около 5 години. Хората, които ме познаваха тогава, сега се “запознават” наново с мен. Харесва ми обратната връзка от приятели, с които дълго време не сме се срещали. Това ми показва, че всички практики, техники, методи и осъзнавания през тези бурни 5 години са дали своя резултат.

Знам колко много неща се преобърнаха в моя живот, колко много си тръгнаха и как се освободи пространство за нови изживявания, хора, възможности и обстоятелства.

Най-прекрасното е, че имам рецептата, с която това се случи. Да, това не е точна наука. Всеки ще добави своята импровизация. Но първите крачици са лесни и достъпни за всеки, който желае да започне това пътуване към себе си.

През годините срещах учители, приятели, които ми даваха идеи, задачи, провокации, практики. Аз съм доста дисциплинирана към себе си. Гордея се с това. От 4 години не е минавал и ден в моя живот без да направя нещо за себе си, което да направи преживяването ми на мен и на света ми по-добро. Напоследък от 3 години всеки ден пиша в красиви тефтерчета различни упражнения – за какво съм благодарна, какво хубаво ми се е случило, за какво мечтая, какви са целите ми и т.н. Тези тефтери вече са в няколко кашона. Благодаря на един много ценен и прекрасен приятел, който ме мотивира да правя тези упражнения редовно. Благодаря ти, Ник! Ти ми даде новата перспектива да творя живота си през емоциите!

Много от моите клиенти за индивидуални консултации получават от мен подобни задачи. Някои доста по-странни от споменатите по-горе! Но те работят! Дават резултат право в целта! Разширяват! Развиват! Дават онова прекрасно излизане от зоната на комфорт и срещата с истинското ни Аз! И процесът се задейства! Много често и в групови и корпоративни тренинги давам идеи за подобни упражнения! И те работят много мощно!

ОБАЧЕ!!!! Има едно неизвестно в картинката. И то е доколко сме ангажирани, мотивирани, отдадени към себе си и към процеса, за да можем поне в рамките на 28 дни (когато се създава нова невронна връзка, нов навик) да ги правим. Колкото и мотивиращо да е моето послание, всеки сам избира, дали и колко да ги прави. И това е част от процеса, разбира се. Дали обичаме достатъчно себе си? Готови ли сме да сме пълноправни осъзнати творци на живота си? Или отново влизаме в старата парадигма и се плъзгаме по допирателната…

Знаете ли, толкова е прекрасно това пътуване!Толкова лична сила натрупва човек, когато се отдаде на себе си, когато се ангажира сериозно към постигането на живота на мечтите си, КОГАТО СЕ ОСЪЗНАЕ МЕХАНИЗМА ЗА ТВОРЕНЕ НА РЕАЛНОСТТА НИ. Уникално е! Да знаеш, че създаваш своите преживявания, че градиш своя свят! Че всичко в него е на мястото си! Че всеки човек или преживяване има своя смисъл за твоето израстване и осъзнаване!

Точно заради това велико усещане от няколко месеца насам имам една огромна мечта – цялото ноу-хау, всички ефективни техники и знания, които съм събрала досега в моя процес и съм наблюдавала, че дават чудесни резултати и при хората, които ми се доверяват, да бъдат събрани в онлайн платформа, мобилно приложение.

Мечтата ми е напът да се реализира. Благодаря на прекрасния ни екип, който разработва How Thrive, благодаря на всички консултанти, ментори и приятели по пътя. Благодаря на Столична община и Акселератор Стартъп София, които първи валидираха проекта ми, одобриха го за участие в пилотната програма на Акселератор Стартъп София и му предоставиха част от финансирането!

Благодаря на всички мои учители, които са ми помагали във времето. Благодаря на всички хора, които са се доверявали на мен и са участвали в мои обучения или са идвали на консултанции. Вие сте моето вдъхновение!

Благодаря на любимите ми хора, които ме подкрепят и вярват в мен, дори когато не разбират какво правя!

Това е моята изповед, моята мечта, моето обещание! Аз искам децата ми да живеят в процъфтяващ свят! Затова е и How Thrive. Мотото на проекта е Процъфтяващи хора. Процъфтяващ бизнес. Процъфтяващ свят. / Thriving people. Thriving business. Thriving world.

Вярвам в това! Сърцето ми, душата ми се стремят към това! И си мечтая да станем повече, за да сътворим тази промяна за висше благо на всички!

Ако с думите ми съм ви докоснала и искате да се включите в проекта, свържете се с мен. Ще ви разкажа за условията за включване в проекта като партньор и като потребител.

С пожелание за процъфтяване на всички нива!

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата: info@howthrive.com и 0878207156

Когато не следваме сърцето си…

Днес си писах с моя курсистка по K-Power, прекрасно младо момиче, осъзнато и действащо, което активно използва и техниките за енергиен баланс. Тя е вдъхновението за тази публикация! Благодаря ти, Петя! Благодаря ти, че ми даде тази тема и, за да възстановим баланса, аз ти давам моите емоции по нея.

Древните китайци, практикували принципите на тяхната традиционна медицина, казвали “От сърцето тръгват всички болести.” Знаем, че китайската медицина, че в 14-те основни енергийни канали има меридиан на Сърцето. А болестите, ако разделим английската дума dis-ease (болест) на две части “дис” е липса на, обратното на, “не-“, а “ease” e лекота. Т.е. болестта всъщност е НЕ-лекота, тежест. Т.е. всички тежести тръгват от меридиана на Сърцето. Блокажите в този енергиен канал ни вкарват в тежест, в усещане на тягост, горест, отдалечават ни от лекотата в живота ни.

Когато не следваме сърцето си, страдаме.

Когато не следваме сърцето си, стоим в тежестта, а не в лекотата.

Когато не следваме сърцето си, се страхуваме, вместо да обичаме.

Когато не следваме сърцето си, сме в егото, а не в енергията.

Когато не следваме сърцето си, правим компромис със самите себе си.

Когато не следваме сърцето си, ще получаваме още повече шамари, предизвикателства, тежест, за да се осъзнаем и да направим правилния за нас избор.

Когато не следваме сърцето си, тялото ни ще показва неразположения и болки.

Когато не следваме сърцето си, ще се задоволяваме с малко.

Когато не следваме сърцето си, ще губим усещането за смисъл.

Когато не следваме сърцето си, ще се отказваме от собственото си величие.

Когато не следваме сърцето си, ще привличаме трудности,

Когато не следваме сърцето си, ще преживяваме дисбаланси на всички нива.

Меридианът на Сърцето се намира в елемента Огън. Водещите емоции в този елемент са радост, любов и омраза. Древните китайци твърдят, че година и и половина, две в енергиен дисбаланс (предизвикан от непреживяна по здравословен начин и неосвободена, потисната, блокирана емоция) ще доведат до дисбаланс на всички 5 елемента (Огън, Земя, Метал, Вода, Дърво) и е вероятно да отключат физическо състояние на неразположение, дискомфорт, болка, дори диагноза.

Благодарна съм, че ми бе даден метода кинезиология и K-Power. Сега винаги знам за себе си, дали съм в сърцето си, или в егото. Винаги мога да балансирам блокираните емоции и енергийни канали, така че отново да се свържа с себе си, със сърцето си, с вътрешния си мъдър Аз, с тялото си.

Дени Андонова K-Power инструктор

Пожелавам ви да живеете през сърцето си и да се радвате на лекота в живота си!

Дени Андонова

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

K-Power (кинезиология) = Директна връзка с подсъзнанието

Докато пиша задачите ми за самостоятелна работа, задължителна част от сертифицирането ми като консултант при ПРЕЯЖДАЩО/ЕМОЦИОНАЛНО ХРАНЕНЕ, попадам на две изречения, които силно резонират в мен. Ще ги цитирам тук:

Вашето съзнание иска да се промени от съображения на егото, но вашето подсъзнание може да има свои собствени причини да запази нещата така, както са.

Из Обучение “Практично консултиране при преяждащо/емоционално хранене”
Асоциация УНИКАЛ

Толкова мощно нахлува осъзнаването, че с кинезиологията и с K-Power правим точно това: Да проверим посоката на енергията ни – дали е там, където си мислим, че се насочваме съзнателно… или подсъзнанието ни води нещата в друго направление. Когато ние си мислим, че искаме даден резултат (например създаване на семейство или повишение в работата), но там енергията е блокирана, това е ясен знак, че егото и подсъзнанието ни не са на едно мнение. Т.е. в дадения пример, колкото и да си мислим, че искаме да създадем семейство или пък да получим повишение, колкото и да се стараем за това, колкото и време, усилия да полагаме, сякаш невидима сила ще ни държи далече от целта, която сме си поставили на съзнателно ниво.

Мускулен тест K-Power

Мускулните тестове (основен инструмент на метода Кинезиология и K-Power) показват осезаемо, видимо протичането на енергийния поток, те са интерфейст директно към нашия мъдър биокомпютър. С кинезиологията и с K-Power можем да правим директна връзка с подсъзнанието и да вадим оттам информация, която да ОСЪЗНАВАМЕ, да решаваме вътрешни конфликти и да оптимизираме енергийния си поток, насочвайки го към това, което желаем на всички нива. Хармонизирайте съзнанието и подсъзнанието! Активирайте ги да работят за вас, за манифестиране на живота, който желаете.

Откакто практикувам кинезиология за себе си и моите клиенти и откакто преподавам K-Power знам, че това е много мощен начин за дълбока и прецизна вътрешна работа към опознаване и приемане, към разбиране на себе си и към отключване на върховния ни потенциал да сме творци на живота си. АХА-моментите, които можете да получите тук, са провокирани от интеракцията с мъдростта на тялото ви, което е записало всичко, през което някога сте преминали, всяка емоция и чувство, всяка емоционална травма. Много вярвам, че тази засилваща се тенденция в холистичния подход да се използва тялото на човека (body work) и оттам да се създават условия да се изваждат блокажи и дисбаланси, е възможност за тези, които са отлагали дълго време срещата със себе си, най-накрая да я проведат. Усетиш ли отговорите, видиш ли промяната, чуеш ли вътрешния си авторитет, довериш ли му се, гарантирано животът преминава на ново ниво.

Живот не през страховете и блокажите, а през любовта и баланса.

Живот, в който от търсене на външни авторитети, се озоваваш в единение с твоя вътрешен авторитет, интуиция, сила, потенциал, ресурс.

Живот на лична отговорност.

Живот на осъзнато творене на реалност.

Живот на радост и лекота.

И е много хубаво, много интимно и красиво преживяване. Дълбоко и смислено.

Представете си, че някой, много близък, много закрилящ ви, много обичащ ви, знае всички отговори за вас и може мъдро да ви съветва. Този НЯКОЙ е вашето ТЯЛО.

А през кинезиологията и през K-Power се научавате да говорите на един и същи език. Сигурно има и други начини за това. Но в този метод аз видях най-достъпния, такъв, който еднакво добре се разбира и използва от възрастни и деца, от мъже и от жени, от мениджъри, от цели екипи, от логични и от творчески хора.

Каня ви на едно вълнуващо пътешествие към себе си. Готови ли сте за тази среща с вашето мъдро Аз, с вашето подсъзнание, с вашия вътрешен авторитет?

Индивидуални кинезиологични консултации и обучения по K-Power.

С мен, Дени

Дени Андонова K-Power инструктор

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За равновесието

Природата има своето перфектно замислено равновесие – сменят се сезони, сменя се ден и нощ, едни се раждат, а други умират, всичко е трансформация и свързаност в едно. Ние, хората, обаче доста често забравяме, че сме част от природата. Стремим се 24/7 да сме на линия, постоянно сме на полусъединител. Някои се хвалят, че успяват с 3-4 часа сън да са свърх работоспособни. Други – години наред не са си давали почивка. Дори и да излезем във ваканция, телефонът ни е включен, готов да приеме обаждане от онзи важен нов клиент, нон-стоп проверяваме мейла… И докога така… до тоталното изтощение, до гръмването на всичките ни системи… или до много популярния напоследък бърнаут.

Губим ли радостта от живота си, свикнали постоянно да оправдаваме нечии очаквания? Защо забравяме за нашето лично равновесие, въпреки че балансът между работа и личен живот е толкова обсъждан? Защо не можем да си кажем СТОП и да си дадем заслужена почивка?!

Много хора (в това число и аз) ще кажат “Но аз върша с огромно удоволствие работата си, това ме зарежда и ентусиазира, носи ми удовлетворение, смисъл, цел…” Да, така е! Но ако не можем да дадем нужното на себе си, как ще го предадем към хората, с които работим, с които си взаимодействаме?!

Да се научим да си даваме почивка носи толкова много – на физическо, емоционално, енергийно, ментално, духовно ниво. Цялата ни система се презарежда, обновява, идват ни нови идеи, интегрираме наученото.

В този неделен ден, леко мрачен и меланхоличен, ви предлагам да си дадете време (колкото за вас е комфортно и една идея отвъд) за покой, за “нищоправене”, за оставане насаме със себе си и рестарт на системата.

Може да почетете онази книга, която дълго време ви стои на нощното шкафче, чакаща подходящото време да стигнете до нея. Може да послушате музика, да потанцувате, да се разходите из природата, да помедитирате. Любимото ми предложение е, да си дадете време за саморефлексия и да си направите енергиен К-Power баланс. Всеки има своите начини за зареждане на батериите. Просто си дайте време и пространство да бъдете в покой, да хармонизирате вътрешния си мир.

Пожелавам ви спокоен, балансиран ден, пълен с осъзнавания и красота!

K-Power Освобождаване от емоциоанален стрес

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

Разговорите, които чакат да бъдат проведени

Имате ли от онези трудни, тежки, разговори, които касаят важна за вас тема… които ви притесняват и ви карат да се връщате към ситуацията отново и отново… към които е добре да подходите деликатно… Онези разговори, мисълта за които ви вкарва в блокаж, но които ТРЯБВА да бъдат проведени, за да възстановите равновесието си, за да сте верни на себе си…

Точно такива разговори, които трудно започваме, а преди това дълго сме обмисляли, са голяма пробойна в нашата енергийна система. И тъй като буквално изсмукват енергията ни, има няколко тактики, с които да се балансирате и да възвърнете силата си в ситуацията.

 1. Направете си енергиен баланс чрез кинезиология/ К-Power и балансирайте ситуацията, чувствата и емоциите си, желанието си за прекрасно разрешаване на ситуацията. ( С радост съм на ваше разположение, ако не сте запознати с метода)
 2. Хванете бика за рогата и просто проведете разговора, заявете себе си, защото това е превилното нещо за вас, свободни от очаквания как ще реагира другата страна.
 3. Напишете е-мейл и изразете себе си.
 4. Може да го изпратите.
 5. Визуализирайте ситуацията хармонична и благотворна за висше благо на всички участници.
 6. Запитайте се на какво ви учи тази ситуацията и защо се съпротивлявате, не започвате, от какво се страхувате в този разговор.
 7. Благодарете на участниците в ситуацията за опитностите, които сте получили благодарение на срещата ви в тази ситуация.

Направите ли го, съвсем осезаемо енергията ви ще потече, ще усетите сила и нови ресурси, ще забележите разширяване на границите и възможностите си.

Премълчаните разговори могат да са както енергиен блокаж, така и прекрасен трамплин за осъзнаване и позитивна промяна.

Използвайте ги и се освободете от тежестта. Влезте в лекотата и се наслаждавайте на прилива на енергия!

Deni Andonova : Balanced lifestyle and corporate wellness

Дени Андонова

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За хората, които срещаме по пътя ни

Днес имах два курса – К-Power Епигенетични цикли в МЦ Качествен живот и Освобождаването от стрес е лесно в МЦ Интегративна медицина. Посвещавам тази статия на всички прекрасни хора, с които имах честта да се запозная в тези две обучения. Пътувайки към вкъщи след този динамичен ден, се замислих за хората, които срещам по пътя. За това колко щастлива, вдъхновена, благодарна, обогатена се чувствам от общуването с толкова прекрасни, силни, отворени, търсещи инструменти за постигане на баланс в живота си. Затварям очи и виждам всички тези лица, в главата ми звучат многото въпроси, усмихвам се на изненаданите и засмени лица, когато балансът се е получил и енергията е тръгнала. За мен това е благословия!

Толкова красиво преживяване е това, когато срещаш хората, вървейки по своя си истински път. За миг се сетих какво беше преди няколко години… Как в живота ми имаше хора, с които чувствах напрежение, натиск; хора, на които съм позволявала да се отнасят към мен по начини, които са ми били неприятни, сещам се, че е имало моменти, в които съм се чувствала много разочарована, обидена, недооценена, нещастна, как съм била повече в страховете, отколкото в любовта. И това за мен бе ценно осъзнаване.

Защото нашият външен свят – физическо тяло, взаимоотношения, кариера и бизнес, приятелства и всичко, което е в живота ни, е отражение на нашия вътрешен свят, на енергийния и емоционалния ни баланс. Ако нещо в живота ни не ни допада или го усещаме в дисхармония, то това е един прекрасен знак и импулс да си обърнем малко повече внимание и грижа и да внесем във вътрешния ни свят ред и хармония.

Напоследък, особено след срещата ми с K-Power, усещам една великолепна синхроничност в живота си, в срещите си с хората. Още повече от преди сетивата ми са настроени на честотата на прекрасното, красивото, доброто, здравото у всеки един човек. Всяка среща ми носи смисъл, ценност, благодарност и преклонение пред силата на човешкия дух, пред жаждата за живот, през смелостта за позитивна промяна, пред голямата любов, на която са способни хората.

Да, на моменти отново се прокрадва някой, който да ми натисне бутонче. Но това вече не е чак такъв стрес за системата ми, а дори напротив – още една възможност да си пошлифовам някоя фасета, да отработя нещо у себе си, да се запитам “Какво в мен реагира на този човек и на поведението му?” и да си изчакам осъзнаването. Научих се да съм по-мека със себе си в такива моменти – да си позволя да се ядосам, да си призная раздразнението, да заявя границите си, НО и много бързо да изживея това, което изпитвам и да го ПУСНА, оставайки с осъзнаването и с повече дълбочина за себе си.

Друг път просто измествам фокуса – защото за да съм привлякла нещо или някого, когото не искам в живота си, значи съм мръднала от моя си път. Върна ли си истинския фокус, автентичното намерение, тогава просто подобни ситуации не влизат в живота ми. Ние винаги сме магнит – привличаме това, което отговаря на енергийния ни баланс.

Като заключение на тази публикация, ви предизвикавам да огледате взаимоотношенията си с хората в личен и професионален план?

Доволни ли сте от връзките си?

Харесва ли ви отношението на хората към вас?

Какви хора преобладават в обкръжението ви?

Попадате ли често в кризи и конфликти?

Тези отговори ще ви дадат ясна картина на вашия енергиен баланс и какво привличате.

Ако ви харесва, поздравете себе си! Ако не ви допада, вземете решение да се отворите към позитивна промяна! С радост ще бъда с вас в тази красива трансформация! Можем да започнем процеса с индивидуална консултация или да се включите в някой от курсовете, които водя!

За мен ще е удоволствие да виждам все повече хора, които творят живота си по техните правила и постигат с лекота мечтите си.

Дени Андонова

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За успехите в лекотата

Точно се прибирам от поредната ми група по K-Power Епигенетични цикли. Часът е 22:52. Имах удоволствието да бъда в чудесна група от 12 участника, с които говорихме за енергията и механизмите, по които работи, за пробойните в нашата система, за емоциите, които сме блокирали, и най-вече много практикувахме. Направихме си по 5 енергийни баланса на 5 теми/области в нашия живот, използвайки метода на кинезиологията и епигенетичните цикли.

След дни като този, в който първият ми ангажимент е бил рано сутринта и целия ден съм била по задачи, а между тях – с децата, разбирам силата на това, да бъдеш на твоя си път, да усещаш мисията си в това, което правиш. Намериш ли това прекрасно занимание, енергията ти потича. Няма умора, няма задължение, няма натиск, няма досада… Има удоволствие, баланс, радост, смирение, удовлетворение, щастие и усещане за смисъл и мисия.

Много хора идват на енергиен баланс, защото искат позитивна промяна в работата си, кариерата си, да започнат нов, свой бизнес, да намерят призванието си. Често причините за това са, че не се чувстват признати, оценени по достойнство, че има прекалено много ангажименти и оскъдно свободно време, постоянни крайни срокове. На главната според мен причина е, че си стоим в това, което не искаме, вместо да излезем от познатата зона на комфорт и да опитаме нещо ново. Почти винаги излиза страха да оставиш сигурното (работа, доходи, знания и умения), страха от финансови загуби, от това, дали ще се справиш.

Замислих се днес за това, което съм наричала работа през годините в моя живот. По спомени:) смятам, че съм имала успехи и на работни мяста, в които съм усещала много негативни емоции, в които съм се чувствала използвана и недооценена, в които съм била омаломощена от изтощение, от преумора, от досадни задължения и нон-стоп изисквания. Но за тези успехи аз платих със здравето си, със загубата на спосокойстие, с много безсънни нощи, много извънредни часове и много загубени часове с близките ми хора, с много пренебрегване на самата себе си. Като си дам равносметка, защо съм търпяла това отношение или дистрес, много често е било заради това, че съм вложила много и не искам да зачеркна всичко, както и заради парите.

Аз обаче точно по трудния начин трябваше преди повече от 11 години да взема решението за коренна промяна на стила и начина на живот, в това число и на работата, която ще работя. В тези над 11 години отново мога да кажа, че историята се повтаряше (защото и моделът си стоеше) и чак в последните 4 години усещам, че истински стъпих на моя път и започнах радостно да си подскачам по него.

Имала съм мои проекти (така мечтания собствен бизнес), които така са ме изцеждали, така са ме уморявали, че в крайна сметка са се оказвали много далеч от мен и съм ги прекратявала. Обаче точно тези преживявания ми дават опитността да знам и да оценявам усещането, когато се офоми концепцията за моя сегашен бизнес и сякаш всяко парченце от холистичния ми пъзел си зае мястото.

В момента се радвам на успехите в лекотата. Какво разбирам тук под лекота?

 1. Усещам прилив на енергия и мога да продължа с огромен ентусиазъм, дори и след края на работния ден.
 2. В живота ми навлизат хора, обстоятелства, възможности, в синхроничност, сякаш следват прекрасен план.
 3. Хората, с които се срещам, усещат ползи от това, което получават от мен. И с радост възвръщат баланса даване-получаване, като ми плащат за услугата или продукта ми.
 4. Спокойна съм за бизнеса си, каквото и да се случи.
 5. Усещам радост, удовлетворение и щастие, благодарна съм, че правя точно това, което правя.
 6. Предавам щафетата – други хора започват да правят това, което и аз правя, тъй като съм им го преподала или съм им запалила любопитството.
 7. Правя, каквото мога и мисля, че е добре да се направи, като се чувствам свободна от фиксации за крайния резултат.
 8. Постоянно ми се учат нови неща в моята сфера (която е доста широко понятие).
 9. Имам вдъхновение за това, което правя.
 10. Здравето ми, тялото ми, дори излъчването ми, когато правя моите неща, са подобряват и това си личи.

Всичко, което ме държи далеч от лекотата ми, гледам да го държа далеч от мен самата.

Изключения правят случаи, в които откривам някакъв лимитиращ модел и решавам да си създам ситуации, в които да го изчистя. Но дори и тогава, аз имам лекотата като критерий, че съм изпълнила задачата си.

Пожелавам ви да имате силното желание, смелостта и щипка лудост да скъсате оковите на собствените ви ограничаващи убеждения, поведения и страхове и да се позабавлявате с огромните ни възможности да манифестираме света си такъв, какъвто го искаме.

Вярвам, че кинезиологията и курсовете K-Power са кратък път към мечтания живот, в който сме на нашия си път и с лекота постигаме това, което е важно и ценно за нас като преживяване на всички нива.

Разперете ръце, прегърнете себе си, прегърнете света и се отворете към успехи в лекотата!

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

Как поставяме цели за кинезиологичен баланс?

Тъй като кинезиологичните баланси винаги имат контекст с цел реших днес да ви запозная с принципите за формулирането на целта. Освен това винаги в K-Power курсовете темата на баланса буди големи дискусии, а утре ми предстои такъв курс, затова ще е ценно и полезно и за новите курсисти.

Винаги, когато дойде човек на индивидуална сесия, ние се запознаваме с неговата история, с това, което го е провокирало да потърси този метод и го питаме за неговата цел.

Методът на кинезиологията изисква цел или тема на баланса, за да се провери във връзка с този контекст, какво е нивото на стрес, на жизнена енергия за целта, каква е цялостната енергийна картина, т.е. дали енергийният поток в 14-те енергийни канали е балансиран или има блокаж. В началото се проверява, дали изобщо може да се прави енергиен баланс за тази цел или не чрез познатия инструмент на кинезиологията, а именно мускулния тест.

Мускулен тест, кинезиологичен баланс

Въпросът, който ще ви бъде зададен в началото на кинезиологична сесия, е Какво искаш? (Ако нямате конкретни идеи, може да получите още няколко насоки Какво искаш да е различно в живота ти?, Какво искаш да е по-добро?, В кои сфери на живота ти усещаш, че имаш нужда от баланс?

Ето няколко много често срещани ситуации.

 1. Отговорът на въпроса Какво искаш? е много труден. Ето удобен случай да проверите себе си. Вземете лист и нещо за писане и напишете вие какво искате в живота си. Лесно ли ви е? Само едно желание/цел/намерение ли имате или цял списък?
 2. Отговорът на въпроса Какво искаш? всъщност е отговор на въпроса Какво НЕ искаш? За да проверите при вас каква е ситуацията, върнете се на вашия лист и проверете как сте формулирали желанията си. Давам пример с емоционална болка след раздяла с любим човек. На въпроса: Какво искаш?, човекът отговаря: Не искам да ме боли повече. (“Аз не попитах какво не искаш, а какво искаш.” и дори отговорът на коментара е “Ами, нали ти казах, не искамд а ме боли повече.”)

Много е важно да обясня, че на индивидуални кинезиологични сесии ние винаги приемаме за цел на баланса:

Позитивно твърдение, което е желано състояние от клиента, което отразява състояние, резултат, ситуацията, все едно вече са факт. Т.е. сегашно време (съм, правя, имам, чувствам се…), единствено число, първо лице (АЗ!)

Ако използваме горния пример с раздялата, целта може да е нещо такова: Аз съм готов/а да продължа напред и да отворя пространство в живота ми за нова връзка с прекрасен партньор. Други варианти са: Аз прощавам на … и се чувствам свободен/на и балансирана., Аз мога отново да обичам., Аз съм готов/а за нова любов., Аз обичам себе си и заслужавам прекрасна връзка със сериозни намерения. и т.н, и т.н. Сами усещате, че колкото различни сме хората, толкова различни са и целите, формулировките ни, желанията, намеренията. Кинезиологът няма право да се намесва и да подава идеи на клиента. Много е важно преминаващият през процес на енергиен баланс да осъзнава, че кинезиологията е метод, в който той е главното действащо лице, че той прави процесът и той се облагодетелства от резултатите. Кинезиологът просто подпомага процеса, показвайки техниките и следвайки процеса и неговите стъпки. Той държи полето за клиента и визията за благоденствието и баланса на човека, който му се е доверил.

Точно заради това обожавам кинезиологията, защото ние сме в пълната си лична отговорност, в свободната си воля и величаваме силата си, получаваме своите Аха-моменти и се свързваме все по-надълбоко с вътрешната си мъдрост и потенциал.

3. Целта е прекалено обща и неконкретна. Пак погледнете вашия лист. Има ли такива? Давам пример: “Винаги получавам, каквото искам.” или “Получавам много пари и имам много свободно време”. Колко е всъщност това много, каква му е мерната единица. Филтрите на всеки един от нас са толкова различни, че за един човек много свободно време е 2 часа седмично, за да отиде на масаж или йога, а за друг – 3 месеца да живее в лятната си резиденция на екзотичен остров.

4. Има и една група хора, които идват от просто любопитство, без нещо конкретно. (По принцип аз не обичам да приемам такъв тип клиенти и детайлно обяснявам какъв е методът на кинезиологията, за да бъде човекът наясно, че процесът на баланс ще си зависи от него и ще се извърши от него.)

Показах ви, най-честите капани при формулирането на цел.

Винаги е добра идея да направите един анализ на различните сфери в живота си, да вземете лист, да го разделите на две и да запишете в лявата част тези аспекти, които не ви допадат. А в дясната половина да запишете какво искате да бъде всъщност… или какво е обратното на твърдението от лявата част.

Ето тук ще дам примери, които много обичам:

Конкретна ситуация: Имам излишни килограми. ==> ЦЕЛ: Аз отслабвам. ОБАЧЕ според мен това не е целта… Защото отслабването дава разнопосочни сигнали на нашата система. Всъщност нашето тяло иска ние да сме в силата си, а не да сме отслабнати. Според мен по-добра цел е “АЗ чувствам лекота в тялото си/харесвам очертанията на тялото си/ мога да се движа с лекота/имам стройна фигура/харесвам се в огледалото/ получавам комплименти/чувствам се харизматичен/на, желан/а и красив/а… ”

Друг пример за цел: Аз печеля минимум хххх на месец. Отново съзнанието ни може да се обърка. Моето предложение е да сложите хххх И ПОВЕЧЕ на месец.

Един от фаворитите ми: Аз искам Х да ме обича. Тук имаме няколко момента: 1. Не е нужно да балансираме Искането, по-добре да балансираме ФАКТА. 2. какво ще изпитва или не Х към някого, си е негова работа, защото има Свободна воля.

Ето как аз бих преформулирала целта: Аз се чувствам обичана (от Х) и щастлива във връзката си. Защото реално това е крайният резултат, който желаем.

Сферите, с които можете да работите с кинезиология, са на практика всички, за които можете да се сетите. Ето примерен списък:

 • Личен живот
 • Работа
 • Кариера
 • Бизнес
 • Проекти
 • Състезания
 • Взаимоотношения
 • Емоционални травми
 • Развитие
 • Нови начинания
 • Качества
 • Резултати
 • Промяна
 • Чувства
 • Други

ЕДНО ГОЛЯМО ОБАЧЕ! Кинезиологията (особено специализираната кинезиология, на която съм представител и аз самата) не работи с болести, диагнози, не дава препоръки за медикаменти и не се бърка на конвенционалната медицина. ТОВА Е МНОГО ВАЖНО! С кинезиология се постига осъзнаване за страховете, емоциите и енергийния баланс или дисбаланс в човека, но не се работи с болестни състояния.

Ето, че вече имате идея за това как можете да си поставите цел за кинезиологичен баланс. Формулирайки какво всъщност желаете, вие правите първата крачка към манифестирането му в живота ви. Втората стъпка от процеса е тялото да ви даде обратна връзка за тази цел тече ли хармонично енергията ви или не… и ако е не, да направите техники, с които да възвърнете желания баланс.

Ако ви е станало интересно или вече сте открили цели, които желаете да балансирате, за мен ще е радост да дойдете на индивидуална сесия или да участвате в курсовете за енергие баланс, които провеждам. За повече информация и записване, можете да се свържете с мен!

Желая ви яснота и любопитство, с което да преоткривате потенциала си и да пресъздавате света си!

Дени Андонова

За връзка с мен и информация 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

Да сме в истината пред себе си – Номер 1 правило за енергиен баланс

Тези дни често си мисля за значението на това да бъдем честни пред себе си, да сме в нашата истина. Когато се отдалечаваме от това, енергиейният дисбаланс ни е гарантиран. Със същата сила важи и обратното: Когато сме в истината си, сме в енергиен баланс. Точно тук се крие и ключът към загадката. В нашите ръце е да сме искрени и честни със себе си, да заявяваме и отстояваме нашата истина.

Много често обаче се получава така, че сме се отдалечили толкова от себе си, че не знаем коя е истината: за нас самите, за онази ситуация, за онзи избор, за истинските ни цели и желания. Абсолютно винаги има едно “гласче”, което ни я нашепва, много знаци, които ни се показват, много напътствия. неизвестните в уравнението са доколко сме отворени за тях, доколко ги чуваме и позволяваме ли си да им се доверим, да живеем живота си в съзвучие с тях.

Или НЕ?! В индивидуалните консултации, които провеждам, винаги има АХА-момент, свързан с истината. И той се дължи на метода, който използвам – кинезиологията. Тя има надежден инструмент за проверяване на “гледните ни точки” от една по-дълбока перспектива – тази на вътрешната мъдрост, закодирана в тялото ни. Получаването на тази обратна връзка от нашия биокомпютър дава широко поле за осъзнаване на себе си, на моделите ни на поведение, на намеренията ни, на вътрешните ни ресурси и потенциал.

Отдалечаването от истината ни е прекрасна опитност, защото така ни се дава шанс да се намерим отново, да усетим нашия път и да изживеем изборите, които карат душата ни да пее. Така че дори да сме се поизгубили, стига да пожелаем, можем да се преоткрием.

Ето един списък, с който да проверим, дали сме се поотдалечили от себе си и истината си:

 1. Прекалено сме критични към себе си.
 2. Сравняваме се с другите.
 3. Загубили сме радостта си от живота.
 4. Живеем по чужди правила.
 5. Постоянно се стараем да оправдаем нечии очаквания – на родители, на партньори, на мениджъри, на обществото.
 6. Не чуваме вътрешния си глас/интуиция.
 7. Притесняваме се, че ако заявим себе си, ще нараним някого, ще предизвикаме проблеми, конфликти, раздели и т.н.
 8. Страхуваме се.
 9. Гневни сме.
 10. Депресирани и тъжни сме.

Списъкът може да се продължи, но, както обичам да казвам, разбрахте идеята.

Оттук нататък ви предстои едно важно решение, дали да продължите да правите нещата, които правите… или да предизвикате позитивна промяна в живота си, да я прегърнете и да прегърнете и истинската си същност!

Пожелавам ви смелостта да живеете живота си като автентичната, уникална и прекрасна личност, която сте.

А ако имате желание да се чувате по-добре или просто сте любопитни какво ще излезе с метода кинезиология за вас, можете да се запишете за индивидуална сесия или да се включите в курсовете по кинезиология K-Power, които провеждам. За връзка с мен и информация 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

Даване през щедростта, а не през очакванията

Днес животът ми припомни един от своите основни закони – Законът за даването и Изобилието. Ще ви го споделя, защото може да се приложи във всички сфери на живота и да обогати нашите преживявания. освен това е много добра обратна връзка за нас, както и огромен портал към благоденствието.

От няколко дни съм в обучения по кинезиология, както всяко лято в близките няколко години. Вчера имах импулс да подаря някои мои дрехи, които вече не нося често, на една от другите курсистки, която много харесвам. Събрах първата торба с голямо желание и чувство на радост, лекота и създаване на простор. Снимах ги, изпратих ги за одобрение, сгънах ги и ги приготвих.

Даване през щедрост, а не през очаквания: Дени Андонова

Но някак си имах желанието да продължа. Сякаш нещо не беше довършено. Така че отворих гардеробите, огледах закачалките, разрових всеки рафт и откривах мили на сърцето ми съкровища, нашепващи спомени за стари любови, за срещи и раздели, за какво ли не. Бях си ги запазила, мислейки, че са обличани само 1-2 пъти, че са ми скъп подарък, или че просто са били скъпи, като съм ги купувала… В тази втора торба бе моето даване през щедрост… една идея повече от това, което иначе бих подарила в този случай… И просто заглуших его-мозъка с неговите рационални обяснения и се доверих на онова вътрешно усещане, което те тласка към действия (да, в случая много прагматично действие като разчистване на гардероба, но това важи за всички дейстия в живота по принцип).

Така че първият принцип на даването е да дадем една идея повече от това, което е комфортно за нас. По този начин се “разтягаме”, излизаме от измамната зона на комфорт и се отваряме към ново прежияване. Бидейки щедри в даването, Вселената е щедра към нас. И освобождаваме пространство, което да бъде използвано за други цели.

Вторият принцип е да дадем свободни от очаквания. За мен бе много интересно да наблюдавам реакциите, но не и да съм фиксирана върху това, дали ще харесат на човека отсреща. Моята задача си я бях извършила, а останалото бе свободна воля на други хора. Т.е. не е моя работа.

Освен това е от ключово значение да дадем заради самото даване или защото това е нещото, което избираме да направим, а не за да “измамим” Вселената и тя да ни върне жеста.

И точно в това се състои обратната връзка на даването. Ако веднагав живота ви навлязат хубави емоции, преживявания, нови възможности, ако се отблокира нещо, значи сте дали през щедростта. Ако обаче се опитвате да “надхитрите системата”, ситуациите ви може да станат още по-заплетени. Даването през очаквания засилва още повече усещанията на неудовлетвореност, размислите за честно и нечестно, слагането на рамки и ограничаване на свободата, лекотата и радостта в живота ми.

В моя конкретен случай още вчера при самото ми решение и намерение да подаря, започнаха да се развъзват някои заплетени отношения, а днес вече започнаха и новите предложения и възможности. Това е много приятен момент, признавам си. Но ако бях давала, с идеята, че ще завалят шансове, изобщо нямаше да се случи това.

Третият принцип е да се разделим и освободим от даденото. Т.е. дали ли сме го, можем да се порадваме, че някой ни е благодарил или се е усмихнал, но това не задължително да се случи. Дадем ли, предали сме енергията в ръцете на друг и няма смисъл да се опитваме да контролираме, да проследяваме новия живот на онова, което е било наше. Защото така все още ще стоим в миналото.

С цялата тази история желая просто да ви илюстрирам как всяко действие в живота ни може да ни служи за достигане на по-дълбоко ниво на разбиране на себе си и на света, до осъзнаване и разширяване на границите ни, на ресурсите ни и на любовта, която можем да излъчим към себе си и към света.

Да сме живи е толкова интересно преживяване. Ежедневно можем да преоткриваме себе си и да пресътворяваме реалността си. От нас зависи накъде ще насочим своя фокус – към това, че трябва да запазим това, което имаме, за да ни послужи занапред, или към това, че винаги ще има, че е става все по-добре за нас и за другите, че има нежна могъща сила, която желае да имаме изобилие и благоденствие на всички нива и е достатъчно да се радваме и да действаме верни на себе си.

Ако ви е трудничко да се освобождавате от старото, да давате, да получавате и да вярвате в Изобилието, мога да съм ви полезна с консултация за цветни есенции, котио прекрасно ни освобождавате от блокажите пред изобилието, както и с кинезиологичен енергиен баланс, който ни осовобождава от блокажи и дисбаланси и ни помага да се заредим с енергия и ресурси за постигане на желаните цели. За мен ще е удоволствие да сме заедно в това осъзнаващо пътешествие към себе си.

Пожелавам си радост, баланс и процъфтяване на всички нива,

Дени Андонова

За контакт с мен: 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

10 причини за енергийните дисбаланси и блокажи

Наскоро разговарях с една дама, която редовно си прави кинезиологични баланси при мен за всякакви ситуации, и обсъждахме причините за енергийните блокажи и дисбаланси. Споделям ги с вас под формата на въпросник, за да можете да прецените, дали имате нужда от енергиен баланс чрез кинезиология.

 1. Стоя в дадена негативна емоция, без да мога да се освободя от нея. ДА/НЕ
 2. Не се грижа за физическото си тяло (хранене, движение, спорт, дишане, прекалено много токсини в храната и в домакинството…). ДА/НЕ
 3. Стоя в миналото – стара връзка, ситуация, травма. ДА/НЕ
 4. Позволявам си да критикувам себе си и другите. ДА/НЕ
 5. Атмосферата, в която живея и работя, е негативна, нехармонична, преобладават конфликти и негативизъм. ДА/НЕ
 6. Не мога да заявявам границите си. ДА/НЕ
 7. Не обичам и не харесвам себе си. ДА/НЕ
 8. Не мисля, че заслужавам. ДА/НЕ
 9. Не обичам и не одобрявам това, което работя. ДА/НЕ
 10. Липсва ми любов. ДА/НЕ

Всеки човек е различна, уникална Вселена и всеки от нас има различни периоди, опитности, така че и блокажите са ни различни. Но това, което научих през всичките тези години на търсене, е, че блокажите ни са ПОРТАЛИ – възможности за осъзнаване, за практикуване на Свободната воля да претворим живота си според нашите ценности, желания и смисъл. Старите блокажи от дистанцията на времето са едни прекрасни благословии. Ценното на кинезиологичните баланси е, че ни помагат да осъзнаваме и да възприемем благословиите си още сега, приемайки се в цялост и готови да се освобождаваме от тежестите и да се окриляваме в лекотата и радостта.

Пожелавам ви да преминавате осъзнато през вашите портали. Ако мога да съм ви полезна с кинезиологичен баланс, за мен ще е удоволствие.

С пожелание за леко скъсване със старото и отваряне към нова позитивна промяна!

Deni Andonova Certified K-Power® Instructor

Дени Андонова

За контакт с мен: 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com