Чуйте тялото си – погрижете се за себе си при първите знаци!

Колко често ви се случва да гоните срок и да пропуснете хранене, да легнете късно и да станете много рано, за да довършвате работа?

Колко често неразположения като главоболие, тежест, преуморени очи и пр. се неглижират, за да може нещо “по-важно” от благоденствието ви да се направи?

А колко дълго си мислите, че телата ни ще търпят своеволията ни, волните ни амбиции и поставянето като приоритет на всички друго?

Кога ще поставим любовта и осъзнатата грижа към себе си в to do листа ни?

Моля ви, помислете за това. Направете списък с 3 точки как можете да сте по-грижовни към себе си. Обещайте си да правите поне едно от тях в следващите 21 дни. Усетете как се чувствате, когато правите нещо добро за себе си.

Тялото е нашият най-добър приятел. То прави всичко възможно да ни предпази (ОТ САМИТЕ НАС в повечето случаи). Неговият език, с който ни говори, понякога е странен… но всъщност е логичен. Ще ни покаже така, че да видим. Ако не си даваме сметка, прекалено препускащи в свърхдинамичния и стресиран свят, тялото ще търси начините да ни кажи СПРИ, ПОГРИЖИ СЕ ЗА СЕБЕ СИ, ДАЙ СИ ПОЧИВКА и т.н. Нека го чуваме в първите знаци, а не в “крещящите сигнали”, свързани с хроничен дистрес, бърнаут, неразположения, заболявания.

С пожелание за прекрасни, спокойни почивни дни, в които да имаме малко време за себе си,

Дени

П.П. Аз отивам да си направя моята практика в приложението How thrive, което е моят оазис за спокойствие, балансиране и саморефлексия, за яснота за целите, мечтите и желанията ми.

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата приложение за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156