С какви хора прекарвате времето си?

Днес моята почти 4-годишна дъщеря ме провокира да помисля над няколко неща. Като я взех този следобед от градината, тя ми заяви, че е била много щастлива. Попитах я защо (мислейки си, че ще ми отговори, че е играла с приятелките си…) А тя ми заяви много убедително “Защото съм богиня”. Малко предистория – тя се казва ДЕА и много пъти съм обяснявала какво означава името й (Богиня) и защо съм избрала да се казва така (освен, че и двамата дядовци се казват Димитър). Мечтая си моето малко момиче да запази своето щастие и твърдата убеденост, че е богиня… и че “богиня означава да си много щастлив“.

Чувствам се благословена, че прекарвам толкова много време с децата ми, от които ежедневно уча толкова много, които карат сърцето ми да пее и цялата ми душа да е изпълнена с благодарност.

Освен това всички мои индивидуални клиенти за клетъчно хранене, кинезиологични баланси, за цветни есенции, за позитивна психология, всички мои курсисти за K-Power, всички екипи в компании, с които работя, мениджърите на тези организации, специалистите по човешки ресурси, с които общувам… всички те са отворени, търсещи, осъзнати хора. Готови да получат нови идеи и знания, отворени да практикуват нови техники и методи, да изграждат позитивни навици и да пресътворяват себе си и живота си.

Толкова съм щастлива и благодарна, че моята среда е тази – хора, които са готови за позитивна промяна. Хора, които искат по-добър живот и усещане за благоденствие на всички нива. Възхищавам им се! Това е уникално усещане!

Помислете какви хора има във вашето поле? Семейството, приятелите, колегите ви, дори авторите, които четете, така модерните инфлуенсъри, които следите…

Какво виждате в тях?

Благодарни ли сте им?

Възхищавате ли им се?

Учите ли от тях?

Вдъхновявате ли се от тях?

Стимулирате ли се да се усъвършенствате и да продължавате да давате, служите, помагате, развивате?

Ако мислите, че обкръжението ви не е толкова “романтично”, започнете да настройвате фокуса си в друга посока. Забравих чия мисъл беше тази “Ако прекалено много съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш”, но ми харесва. Знам, че енергията ни следва вниманието. Ако си мислим, че даден човек притежава негативни качества или показва негативно поведение, то ще проявява. Ако започнете да виждате положителното в хората, то ще се проявява. Многократно съм казвала – ние сме магнити и привличаме определени хора, обстоятелства, емоции, поведения в нашето поле – ако не ни харесват – да сменим магнита си.

Не е свръх лесно. Изисква много постоянство, желание и мекота, изисква ежедневна практика. Но си струва.

Опитайте и споделете.

С пожелание да имате процъфтяващи хора около себе си,

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156