Ритуали и начини за почивка през почивните дни – някои идеи и споделяне

Вчера темата, която дискутирахме в новата Facebook група Процъфтяващо съзнание с How Thrive бе за ритуалите, практиките и начините за почивка в почивните дни. Тъй като обещах да споделя и моите, директно ще го направя тук.

Моят бизнес е така структуриран, че не ми се налага да чакам за заветните събота и неделя. Първо, обожавам това, което работя и реално не ми се налага да работя. Второ, никога не върша нещо, без да имам желание за него (тук визирам дейности, които не са ми пряка работна задача – отчети, счетоводство, документация). Трето, дори и да не изгарям от желание за съответната задача, си правя баланс и дори и нея извършвам с лекота и доста бързо.

Вярвам обаче, че почивните дни са много специални и им се наслаждавам на 100%. Това е начин да се заредим, за си починем (физически, емоционално, енергийно), да се отворим към нови идеи, да ди дадем равносметка за изминалите дни, седмица, да набалежим плана за новата.

Точно в този етап на живота ми моите ритуали и практики за почивните дни са много простички, но ми носят много наслада.

  1. Хубава храна, която имам време да си приготвя сама за себе си и за семейството ми. Да се поглезим.
  2. Сън. Въпреки че под сън разбирайте евентуално събуждане в 8-9ч., вместо в 7ч. това ми дава много енергия. А понякога се случва и следобедна дрямка;)
  3. К-Power – Всички, които ме познават, знаят колко съм вклюбена в този метод. През почивните ми дни си подарявам вместо 20-30-секундни баланси (вече толкова съм се специализирала в тези прекрасни техники) по-дълги сесии с по-комплексните методи и си баансирам целите за следващата седмица или ситуации и обстоятелства от изминалите дни, които може да се използват за личностно и професионално развитие.
  4. Най-новата ми любов How thrive практиките. Уеб приложението вече работи активно и има своите прекрасни потребители. Аз вярвам, че за да предлагам нещо на другите, първо аз трябва да го правя и да усещам ценността и положителните ефекти от него. Всеки ден си правя практиките в How thrive. В почивните дни правя тези практики (особено Програмата за целеполагане) много по-задълбочено, отделям й повече време, а не 2-3 минутки на ден.
  5. Пътувания. Обожавам да сменяме пейзажа и всеки свободен момент пътуваме. Това много ме зарежда.
  6. Четене и учене – при мен вървят ръка за ръка.
  7. Доста по-рядко гледане на хубава комедия.
  8. Музика – високовибрационна, лечебна, мантри много често.
  9. Среща с приятели – което при мен си е като енергийна практика и терапия в едно:)
  10. Бавност и “нищоправене” – това ми е много сложно, но си го тренирам.

А какви са вашите начини за зареждане и почивка?

Ако желаете, включете се в новата фейсбук група Процъфтяващо съзнание с How Thrive , там си изграждаме съзнание за процъфтяване, като се фокусираме върху положителното в живота ни, ежедневно правим нещо, с което да помислим за хубавата страна на живота и да обогатим себе си като личности.

Ако желаете, включете се в K-Power курсовете, които организирам и провеждам. Така и вие ще имаме бързи, лесни, ефективни и дълбоки ененргийни инструменти.

Ако усетите, че и вие искате да изграждате позитивни навици и да си създадете процъфтяващ живот, творейки го, присъединете си към приложението How thrive. То все още е само със спецална покана – така че чувствайте се поканени, щом четете тази статия.

С пожелание за вътрешен мир, хармония и енергизиране,

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *