По какво познавате, че сте преминали на друг етап от развитието си?

Днес попаднах в ситуация, която ме накара да се замисля над този въпрос.

Случвало ли ви се:

  • Да търсите постоянно чуждото одобрение
  • Да падате духом, когато някой не се изкаже ласкаво за вас
  • Мнението на другите (за вас) да е по-важно от вашето собствено и личната ви самооценка
  • Да имате ниско самочувствие
  • Да мислите, че другите са повече (в няколко или много отношения) от вас

Когато не сме свързани със себе си, когато сме в енергиен дисбаланс, когато не обичаме и не харесваме себе си, другите се явяват наши огледала и ни показват и проектират нашето отношение към нас самите посредством своето към нас. Ако започнем да развиваме една здравословна грижа и любов към себе си, както и реална себеоценка, отношението на другите също ще се промени. И много естествено, съвсем хармонично, хора, които не са енергийно хармонични с нас просто ще останат встрани от нашия фокус и свят.

  1. Един от моите показатели за това, че съм преминала в нов етап, за мен бе, че престана да ми пука за мнението на хора, за които вече не ми пука. Получи се тафтология, но мисля, че хората, които сте имали подобно преживяване, много добре ме разбирате. Разбира се, дълбоко цена обратната връзка на хора, които за мен са авторитети – със своя професионализъм, доброта, човечност, креативност и автентичност. От тях с голяма благодарност получавам както позитивните, така и негативните отзиви (признавам си, че милото ми его все още се притеснява от негативната обратна връзка за свръх важните за мен неща и от много значими за мен хора). Но всячески се старая да взема градивността и да усъвършенствам това, което мисля, че би било за мое добро.

2. Друг показател при мен за новите етапи в живота ми е смяната на хората и средата. Ако се огледам и хората около мен са различни от преди (тук не визирам най-, най-близките ми приятели, които са с мен цяла вечност, винаги подкрепящи ме и чуващи лудите ми идеи и намерения, на които мога да споделя душата си и да призная страховете и предизвикателствата ми).

3. Трети показател са промените в реакциите ми. Ако цял живот съм действала, усещала, реагирала по един начин и изведнъж осъзная, че правя естествено нещо, за което преди не съм и помисляла, това е много прекрасен знак за мен.

4. Смисълът в работата, в това, което правя. На всеки етап в живота ми съм обичала работата си. Но мотивите, смисълът, който влагам, приносът, който целя, усещането за удовлетвореност, което искам да изпитам, се промянят. Сменя се ценността.

5. За връзките важи следното. Кой е до вас? Към какво се стремите?

6. Отношението, грижата, любовта, която давам на себе си. В сегашния ми етап за мен е толкова важно да имам времето за осъзнаване, за развитие, за възнамеряване. Обещанията ми към мен самата са ми свръх приоритет и влагам фокус в това, да ги изпълнявам. Уеб приложението How Thrive за мен е нов етап от жисвота ми. Тук са включени толкова много осъзнаване, мисия, радост, разбира се, знания и опит, с толкова много лекота тече процесът. На мен ми, на душата ми е нужен този прекрасен проект за процъфтяване, защото така давам и на себе си. Много добре знам, че успехът в истинския му бласък идва при автентичните, при хората с конгруентност и интегритет. Тези, които живеят това, което предлагат и на другите. Защото иначе не би било искрено. От първия ден на How thrive аз имам своя личен профил и вписвам моите програми, заедно с всички други потребители, които ни се довериха.

7. Преобладаващите емоции. Наблюдавали ли сте промените (по-дългосрочните) в емоциите си?

Споделете и вашите знаци, че сте преминали на друго ниво.

Желая ви радост и лекота в процеса,

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *