Няколко различни перспективи и решения относно хората, които ни дразнят, ядосват, обиждат, чийто поведение не харесваме и не одобряваме

Всъщност перспективите ще са няколко, просто за някои съм споменавала и преди.

Перспектива 1: Хората, които ни дразнят, обиждат, ядосват, които имат отношение и поведение към нас, което не одобряваме и не харесваме, са в нашия живот, ЗАЩОТО СМЕ ГО ПОЗВОЛИЛИ.

Нищо и никой не може да бъде в нашия живот, без нашето изрично позволение (съзнателно, подсъзнателно или несъзнателно). За да се проявяват тези това в нашето поле, ние сме използвали Свободната си воля и сме ги допуснали.

Решение 1: Щом ние сме позволили да са част от нашия живот и поле, значи ние можем и да им позволим да спрат да са част. Активирайки Свободната си воля и правото ни на избор във всеки един момент, можем да вземем решение, да си дадем намерение, да се освободим от тях.

Перспектива 2: Тя идва от една книга Храбри души (автор Робърт Шварц), която разглежда две идеи: 1. Ние винаги се прераждаме с група души и натрупваме опитности заедно с тях. 2. Хората, които в живтейски план най-много ни тормозят, нараняват, разочароват и т.н., често да души, които са много близки до нас и трупат “лоша карма” върху себе си, за да можем ние да израстваме в процеса. Тази гледна точка е леко сложна за осмисляне – човекът, който ми прави най-труден живота, да ми е най-близката душа, решила да трупа негативи, само и само ние да можем да израстваме… Не знам доколко приемате тази гледна точка, но това е просто различна призма, през която можем да погледнем към хората, които ни създават негативни емоции.

Решение 2: Може би, би било по-леко за нас да приемем и съществуването на една духовна перспектива, която физическото и егото не могат да обхванат.

Перспектива 3: Всичко, което ни дразни у другите, си го носим в себе си. Хм, неприятно! Обаче холистичният подход твърди, че осъзнаването лекува/вкарва ни в лекота. Т.е. осъзнаем ли си собствения бъг, системата сама ще се фиксне/поправи.

Решение 3: Щом забележим нещо, което в другите ни дразни, да си кажем: “Чудесно, значи и аз го имам, щом го забелязвам, усещам, чувам. Хайде да видим какво може да се направи по въпроса (да си направим по въпроса:) ).

Перспектива 4: Щом нещо е в моя живот, значи съм го привлякъл/привлякла по някакъв начин. Ето, ак опираме до личната отговорност, но и до нещо по-различно – до магнитчето, което работи в нас. Представете си, че имате магнит, който работи с вашето внимание. Към каквото се фокусирате, такова привличате. Фокусирате се върху позитивното, привличате позитивно. Ако в живота ви има негативни хора, събития, обстоятелства, усещания и т.н., значи явно сте били фокусирани върху негативното.

Решение 4: Сменете фокуса и започнете да привличате това, което искате, а не онова, което не искате. Точно тук най-практическото ви решение е да се абонирате за How thrive – нашето уеб приложение за създаване на позитивни навици, съзнание за процъфтяване и за трениране на фокуса. Можете да се свържете с мен на info@howthrive.com или на 0878207156

Перспектива 5: Докато не отработим травмите и блокажите си, ще попадаме в ситуации, в които да ни се дава възможност да заявим себе си. Ако някой е некоректен с нас, ако ни обижда, изоставя, отхвърля, ако се опитва да ни контролира и пр., и пр., е важно да проумеем, че сме станали герой в сценарий, който не ни допада много. Но за да станем главни герои на собствения си шедьовър живот, трябва да излекуваме травмата, да разтворим себе си, да се освободим.

Решение 5: Запитайте се: На какво ме учи тази ситуация?, Как в нея мога да разкрия истинското си аз?, Как мога да заявя себе си и желанията си?, Как мога да изляза от зоната си на комфорт?, Как мога да се доближа до истинското си, автентично Аз?

Перспектива 6: Както се отнасяме със себе си, така и другите се отнасят към нас. Да, правилно прочетохте. Това е много неудобна перспектива. Щом е част от моя живот, щом ми се сервират някакви номерца, щом ме лъжат, мамят, заобикалят, ревнуват, обиждат, не признават, недооценяват и т.н., значи и АЗ в някакъв АСПЕКТ правя същото.

Решение 6: Щом съм нещо като холограма – каквото се случва с/в мен, се случва и извън мен, супер логично е да си осъзная отношението, поведението, вътрешните конфликти, нагласите, ценностите и да си “коригирам” в желаната посока, моето идеално отношение към мен. И да съм 100% сигурен/сигурна, че щом аз изчистя това за себе си, в живота ми ще настъпи позитивна промяна.

Може би забалязахте, че всички решения се отнасят до вас самите. Просто защото вярвам в Свободната воля, в избора, в личната отговорност. Щом говоря от АЗ, нямам очаквания от другите. Вижте нюанса “Аз искам Иван да ме обичам” и “Аз се чувствам обичана”. В първия случай обвързваме и друг човек, незачитайки свободната му воля и право на избор във всеки един момент. Натоварваме себе си и другия с нашите очаквания. Във втория сме фокусирани в крайния резултат, в самия процес, в целта – Аз да се чувствам обичан/а. Това е нашият избор, нашия фокус.

Ето и моето предизвикателство към вас:

Опитайте се само 1 ден да живеете през АЗ, а не през очакванията към другите.

Споделете ми как се чувствате. Разкажете усетихте ли промяна? Какво се измести, промени за вас в този процес?

С пожелание за хармонични и красиви взаимоотношения с хората и приемане на себе си и другите,

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

2 thoughts on “Няколко различни перспективи и решения относно хората, които ни дразнят, ядосват, обиждат, чийто поведение не харесваме и не одобряваме

  1. Полина says:

    Ще пробвам за един ден да живея през Аз, а не през очакванията към другите.
    Интересна статия, интересна информация, накара ме да се замисля в различни посоки от обичайните. Благодаря!

  2. Силвия says:

    Истината е,че хората,които ни дразнят,обиждат,нараняват и т.н., са хора с властни характери и неосъзнати души.Като човек със свободен дух и вече на възраст и с житейски опит,мога само да кажа-дръжте ги далеч от вас или вие идете далеч от тях и прекратете взаимоотношения дори.Те ни държат извън собствената ни зона на комфорт и развитието ни,за да сме им в угода и не съм съгласна с твърдението, че подобното привлича подобно винаги.Винаги съм давала свобода в отношенията си,и в семейни,и в приятелските си, и в интимните.В доста от случаите обаче съм била подлагана на тормоз заради по-широките си възгледи или в най-добрия случай се е стигало до фалшиво любезничене,което също е дразнещо за мен.Добре е човек да си намери хората,с които се чувства добре и уютно и те да са му съмишленици по възможно повече показатели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *