Кое е най-ценното, на което можете да научите себе си?

Много често съм чувала хора, които негодуват срещу нивото на образованието и образователната система, срещу това, което са получили от родителите си чрез възпитанието и личния пример. Обаче вярвам, че насила може да се вземе, но не и да се даде.

Вярвам също така, че стремежът към новото, към това да се обогатяваш и надскачаш, любопитството да разкриваш нови хоризонти, но и да дълбаеш в душата си, да откриваш, да пътуваш са най-ценните качества, които един човек може да развие у себе си.

В ученето виждам начин на живот. Буквално предишните 2 години бях професионален студент – две магистратури и начало на докторантура. А междувременно преминах през десетки курсове – квалификационни, сертификационни, надграждащи експертизата ми като специалист и консултант. Доволна и благодарна съм за всички мои учители – както за тези отпред на катедрата, така и да тези, с които заедно седяхме на скамейките. Ценя тези моменти и съм щастлива за всичките нови приятели.

Но най-ценното, което научих за себе си, бе да развия постоянство. Винаги съм била нетърпелив човек. А сега съм в едно доверие към процеса и увереност в чудесните резултати, удовлетвореност от пътя и всичко по него.

Приложението How thrive ме учи на тънкостите на постоянството – всеки ден да имам отдаденост към моя вътрешен процес. Към моето пътуване и творене на живота. Всеки ден правя с удоволствие моите любими упражнения. Имало е 2 дни, в които пропуснах… И системата се нулира. Този път (за разлика от много други) спокойно приех този “провал” и започнах от ново.

Може би това да започна (отново) без осъзждане и с позитивно приемане на процеса е най-ценният ми урок по живот за 2019.

А какъв е вашият?

Желая ви чудесно пътуване към себе си,

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата приложение за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 087820715

Абонирайте се за новия ни Youtube канал How thrive – Well-being and Corporate Wellness