Когато не следваме сърцето си…

Днес си писах с моя курсистка по K-Power, прекрасно младо момиче, осъзнато и действащо, което активно използва и техниките за енергиен баланс. Тя е вдъхновението за тази публикация! Благодаря ти, Петя! Благодаря ти, че ми даде тази тема и, за да възстановим баланса, аз ти давам моите емоции по нея.

Древните китайци, практикували принципите на тяхната традиционна медицина, казвали “От сърцето тръгват всички болести.” Знаем, че китайската медицина, че в 14-те основни енергийни канали има меридиан на Сърцето. А болестите, ако разделим английската дума dis-ease (болест) на две части “дис” е липса на, обратното на, “не-“, а “ease” e лекота. Т.е. болестта всъщност е НЕ-лекота, тежест. Т.е. всички тежести тръгват от меридиана на Сърцето. Блокажите в този енергиен канал ни вкарват в тежест, в усещане на тягост, горест, отдалечават ни от лекотата в живота ни.

Когато не следваме сърцето си, страдаме.

Когато не следваме сърцето си, стоим в тежестта, а не в лекотата.

Когато не следваме сърцето си, се страхуваме, вместо да обичаме.

Когато не следваме сърцето си, сме в егото, а не в енергията.

Когато не следваме сърцето си, правим компромис със самите себе си.

Когато не следваме сърцето си, ще получаваме още повече шамари, предизвикателства, тежест, за да се осъзнаем и да направим правилния за нас избор.

Когато не следваме сърцето си, тялото ни ще показва неразположения и болки.

Когато не следваме сърцето си, ще се задоволяваме с малко.

Когато не следваме сърцето си, ще губим усещането за смисъл.

Когато не следваме сърцето си, ще се отказваме от собственото си величие.

Когато не следваме сърцето си, ще привличаме трудности,

Когато не следваме сърцето си, ще преживяваме дисбаланси на всички нива.

Меридианът на Сърцето се намира в елемента Огън. Водещите емоции в този елемент са радост, любов и омраза. Древните китайци твърдят, че година и и половина, две в енергиен дисбаланс (предизвикан от непреживяна по здравословен начин и неосвободена, потисната, блокирана емоция) ще доведат до дисбаланс на всички 5 елемента (Огън, Земя, Метал, Вода, Дърво) и е вероятно да отключат физическо състояние на неразположение, дискомфорт, болка, дори диагноза.

Благодарна съм, че ми бе даден метода кинезиология и K-Power. Сега винаги знам за себе си, дали съм в сърцето си, или в егото. Винаги мога да балансирам блокираните емоции и енергийни канали, така че отново да се свържа с себе си, със сърцето си, с вътрешния си мъдър Аз, с тялото си.

Дени Андонова K-Power инструктор

Пожелавам ви да живеете през сърцето си и да се радвате на лекота в живота си!

Дени Андонова

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com