Как се е зародила кинезиологията?

През 1962/1963 г. започва развитието на Приложната кинезиология от хиропрактика Джордж Гудхарт. В началото това е бил метод за диагностика, предназначен само за лекари. Един въодушевен ученик на Гудхарт, д-р Тий, се заема със задачата да представи метода пред по-широк кръг и да организира семинари за масите. Тий взема основите на приложната кинезиология и създава учебник, който наименува Докосване за здраве/ в някои източници преводът е Лековито докосване. Така  кинезиологията се отваря за всички, става по-обширна. Може да се приеме и за духовна практика за повече енергия.

От Докосване за здраве се развиват всички други ръкави: ICPKP (Международен колеж по професионална кинезиологична практика), Австралия, който е много развит; NeuroTraining, Международен колеж по кинезиология и т.н.

Оттам нататък кинезиологията започва да се превръща в един от най-динамичните холистични методи. Основно преимущество е, че може да бъде допълвана, дообогатявсана, да се комбинира с различни други техники и методи.

Кинезиологията е красив, дълбок, мощен инструмент за постигане на личностно и професионално израстване.

Щастлива съм, че вече и в България тя започва да става популярна. Огромен принос за това има K-Power, който е клон към ICPKP. К-Power е кинезиологични техники, които са лесни и леки за научаване и е практично да се използват самостоятелно. Методът е приложим и в практиката на терапевти, консултанти, кинезиолози и кинезиопрактици. Повече за K-Power курсовете, които водя, тъй като съм сертифициран K-power инструктор, можете да видите тук и тук.

На ваше разположение съм, ако имате допълнителни въпроси и коментари относно кинезиологията.

С пожелание за енергиен баланс,

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата приложение за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *