Как да поддържаме вдъхновението си?

Днес доста време се чудих на каква тема да пиша (не поради липса на такива, а дори напротив – напоследък имам толкова много идеи). Замислих се за вдъхновението. За това, че всъщност то е огромен аспект в живота на хората с процъфтяващо съзнание. В-ДЪХ-новението е живот, чиста форма на творческа енергия. Обратното е смърт, застой, изДЪХване. Преди време споделих на моя съдружник, че съм си обещала, че всеки ден в рамките на една година ще споделям по нещичко с другите. Оттогава вече повече от месец го правя. И мисля, че пречупих и своите вярвания за това. Много ми се иска да ви споделя някои идеи и ще съм много удовлетворена, ако са полезни и за вас.

Ползите да сме вдъхновени в живота си са много – енергия, тонус, харизматичност, лесно увличане на другите във вашето поле, креативността и на работното място е високо ценена. Животът става по-цветен, богат, любопитен.

Ето моите трикове за вдъхновение:

  1. Не просто храресвайте, а ОБИЧАЙТЕ и ОБОЖАВАЙТЕ това, което правите.
  2. Сами по себе си хора, които обичат работата си, дейностите си, проектите си, са много вдъхновяващи. Заобикаляйте се с такива. Следете ги в социалните мрежи. Четете техни публикации. Привличайте и за вас енергия на вдъхновението от тях. (Спокойно, енергията никога не свършва, никой не може да ощети никого.)
  3. Вече почти всичко е измислено. (А, може би не е?!) Идеята е, че дори и да споделите нещо, което не е нищо ново под слънцето, вие ще интерпретирате през вашата призма и то за вас ще е проява на вдъхновение. Не се ограничавайте и не си поставяйте нереалистични очаквания. Да, топлата вода е открита, но още не сме чули вашето мнение по този въпрос:)
  4. Разговаряйте с хората, които се докосват до това, което правите. Питайте ги за обратната им връзка, какво прилагат, как променят живота си. За мен това е най-зареждащото на света. След всеки такъв разговор не просто чувствам вдъхновение, а чувствам вдъхновение за ЖИВОТ, за цялост, за мисия, за принос, за смирение, върховна радост и удовлетворение.
  5. Намерете вашия извор на вдъхновение. Може да е природата, децата ви, интересна книга, филм, песен, история. Споделяйте, говорете, вдъхвайте живот на мислите, идеите, проектите си, като ги представите пред другите.

Предизвиквам ви да откриете поне един начин за вдъхновение и да ми го споделите. Все пак ме очакват 330 дни още в писане на публикации и добрите идеи ще ми помогнат в процеса;)

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *