За успехите в лекотата

Точно се прибирам от поредната ми група по K-Power Епигенетични цикли. Часът е 22:52. Имах удоволствието да бъда в чудесна група от 12 участника, с които говорихме за енергията и механизмите, по които работи, за пробойните в нашата система, за емоциите, които сме блокирали, и най-вече много практикувахме. Направихме си по 5 енергийни баланса на 5 теми/области в нашия живот, използвайки метода на кинезиологията и епигенетичните цикли.

След дни като този, в който първият ми ангажимент е бил рано сутринта и целия ден съм била по задачи, а между тях – с децата, разбирам силата на това, да бъдеш на твоя си път, да усещаш мисията си в това, което правиш. Намериш ли това прекрасно занимание, енергията ти потича. Няма умора, няма задължение, няма натиск, няма досада… Има удоволствие, баланс, радост, смирение, удовлетворение, щастие и усещане за смисъл и мисия.

Много хора идват на енергиен баланс, защото искат позитивна промяна в работата си, кариерата си, да започнат нов, свой бизнес, да намерят призванието си. Често причините за това са, че не се чувстват признати, оценени по достойнство, че има прекалено много ангажименти и оскъдно свободно време, постоянни крайни срокове. На главната според мен причина е, че си стоим в това, което не искаме, вместо да излезем от познатата зона на комфорт и да опитаме нещо ново. Почти винаги излиза страха да оставиш сигурното (работа, доходи, знания и умения), страха от финансови загуби, от това, дали ще се справиш.

Замислих се днес за това, което съм наричала работа през годините в моя живот. По спомени:) смятам, че съм имала успехи и на работни мяста, в които съм усещала много негативни емоции, в които съм се чувствала използвана и недооценена, в които съм била омаломощена от изтощение, от преумора, от досадни задължения и нон-стоп изисквания. Но за тези успехи аз платих със здравето си, със загубата на спосокойстие, с много безсънни нощи, много извънредни часове и много загубени часове с близките ми хора, с много пренебрегване на самата себе си. Като си дам равносметка, защо съм търпяла това отношение или дистрес, много често е било заради това, че съм вложила много и не искам да зачеркна всичко, както и заради парите.

Аз обаче точно по трудния начин трябваше преди повече от 11 години да взема решението за коренна промяна на стила и начина на живот, в това число и на работата, която ще работя. В тези над 11 години отново мога да кажа, че историята се повтаряше (защото и моделът си стоеше) и чак в последните 4 години усещам, че истински стъпих на моя път и започнах радостно да си подскачам по него.

Имала съм мои проекти (така мечтания собствен бизнес), които така са ме изцеждали, така са ме уморявали, че в крайна сметка са се оказвали много далеч от мен и съм ги прекратявала. Обаче точно тези преживявания ми дават опитността да знам и да оценявам усещането, когато се офоми концепцията за моя сегашен бизнес и сякаш всяко парченце от холистичния ми пъзел си зае мястото.

В момента се радвам на успехите в лекотата. Какво разбирам тук под лекота?

  1. Усещам прилив на енергия и мога да продължа с огромен ентусиазъм, дори и след края на работния ден.
  2. В живота ми навлизат хора, обстоятелства, възможности, в синхроничност, сякаш следват прекрасен план.
  3. Хората, с които се срещам, усещат ползи от това, което получават от мен. И с радост възвръщат баланса даване-получаване, като ми плащат за услугата или продукта ми.
  4. Спокойна съм за бизнеса си, каквото и да се случи.
  5. Усещам радост, удовлетворение и щастие, благодарна съм, че правя точно това, което правя.
  6. Предавам щафетата – други хора започват да правят това, което и аз правя, тъй като съм им го преподала или съм им запалила любопитството.
  7. Правя, каквото мога и мисля, че е добре да се направи, като се чувствам свободна от фиксации за крайния резултат.
  8. Постоянно ми се учат нови неща в моята сфера (която е доста широко понятие).
  9. Имам вдъхновение за това, което правя.
  10. Здравето ми, тялото ми, дори излъчването ми, когато правя моите неща, са подобряват и това си личи.

Всичко, което ме държи далеч от лекотата ми, гледам да го държа далеч от мен самата.

Изключения правят случаи, в които откривам някакъв лимитиращ модел и решавам да си създам ситуации, в които да го изчистя. Но дори и тогава, аз имам лекотата като критерий, че съм изпълнила задачата си.

Пожелавам ви да имате силното желание, смелостта и щипка лудост да скъсате оковите на собствените ви ограничаващи убеждения, поведения и страхове и да се позабавлявате с огромните ни възможности да манифестираме света си такъв, какъвто го искаме.

Вярвам, че кинезиологията и курсовете K-Power са кратък път към мечтания живот, в който сме на нашия си път и с лекота постигаме това, което е важно и ценно за нас като преживяване на всички нива.

Разперете ръце, прегърнете себе си, прегърнете света и се отворете към успехи в лекотата!

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *