За сбъднатите мечти

Знаете ли, че съществува понятие “хедонистична адаптация”, което означава, че хората имаме склонност да се връщаме към установени нива на щастие след силно позитивни емоции или негативни обстоятелства. Т.е. това означава, че и с много хубавото лесно ще се свикне и ще престанем да го ценим. Както и след супер разтърсващи отрицателни събития пак ще съумеем да възвърнем “нормалното” си на щастие. Т.е. нищо не е чак толкова лошо и трудно, колкото ни изглежда, преди да го преживеем.

Започвам с хедонистичната адаптация, но всъщност днес искам да говоря за мечтите и то за сбъднатите.

За тези, които толкова силно сме желали… и ХОП! Случили сме си ги!

Ето тук е майсторлъкът да живееш живота си пълноценно, позитивно, наслаждавайки се на всеки момент и увеличавайки моментите на щастие.

Съвсем скоро след еуфорията от “сбъднатата мечта” ще се върнем в нормалното състояние на щастие. Но… може и да изберем друг път. Да увеличим момента на ентусиазъм, на радост, на наслада от успеха!

Има един трик, който ни помага да се преборим с хедонистичната адаптация. И той е заложен и в приложението How thrive.

Това е именно благодарността. Да култивираме чувството за благодарност! Да се връщаме към онази еуфория на сбъднатата мечта, да преживяваме с благодарност отново и отново благословията това да е част от нашия живот.

Прехвърлете през съзнанието си всички моменти, когато сте получили нещо… и то не е било чак толкова хубаво, колкото сте си го мечтали… или просто еуфорията много бързо е преминала.

Започнете да преживявате тези моменти, изпълвайки се с любов и благодарност за този момент.

Усетете как се чувствате! А как се чувствате, когато имаме инструмент за увеличаване на щастието:)

С пожелание за пълноценно изживяно щастие и много сбъднати мечти,

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата приложение за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156