За равновесието

Природата има своето перфектно замислено равновесие – сменят се сезони, сменя се ден и нощ, едни се раждат, а други умират, всичко е трансформация и свързаност в едно. Ние, хората, обаче доста често забравяме, че сме част от природата. Стремим се 24/7 да сме на линия, постоянно сме на полусъединител. Някои се хвалят, че успяват с 3-4 часа сън да са свърх работоспособни. Други – години наред не са си давали почивка. Дори и да излезем във ваканция, телефонът ни е включен, готов да приеме обаждане от онзи важен нов клиент, нон-стоп проверяваме мейла… И докога така… до тоталното изтощение, до гръмването на всичките ни системи… или до много популярния напоследък бърнаут.

Губим ли радостта от живота си, свикнали постоянно да оправдаваме нечии очаквания? Защо забравяме за нашето лично равновесие, въпреки че балансът между работа и личен живот е толкова обсъждан? Защо не можем да си кажем СТОП и да си дадем заслужена почивка?!

Много хора (в това число и аз) ще кажат “Но аз върша с огромно удоволствие работата си, това ме зарежда и ентусиазира, носи ми удовлетворение, смисъл, цел…” Да, така е! Но ако не можем да дадем нужното на себе си, как ще го предадем към хората, с които работим, с които си взаимодействаме?!

Да се научим да си даваме почивка носи толкова много – на физическо, емоционално, енергийно, ментално, духовно ниво. Цялата ни система се презарежда, обновява, идват ни нови идеи, интегрираме наученото.

В този неделен ден, леко мрачен и меланхоличен, ви предлагам да си дадете време (колкото за вас е комфортно и една идея отвъд) за покой, за “нищоправене”, за оставане насаме със себе си и рестарт на системата.

Може да почетете онази книга, която дълго време ви стои на нощното шкафче, чакаща подходящото време да стигнете до нея. Може да послушате музика, да потанцувате, да се разходите из природата, да помедитирате. Любимото ми предложение е, да си дадете време за саморефлексия и да си направите енергиен К-Power баланс. Всеки има своите начини за зареждане на батериите. Просто си дайте време и пространство да бъдете в покой, да хармонизирате вътрешния си мир.

Пожелавам ви спокоен, балансиран ден, пълен с осъзнавания и красота!

K-Power Освобождаване от емоциоанален стрес

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *