За позитивната социална подкрепа

След разговор по месинджър с най-добрата ми приятелка още от гимназията, с която на 15.09. ще направим 20 години от нашето запознанство на първия учебен ден в гимназията, се замислих за социалната подкрепа и за огромната роля, която тя има в нашия живот ( и колко травмиращо би било да не я усещаме).

Така че днес провокацията ми към вас е да се замислите над следното:

От кого получавате истинска подкрепа? С кого се чувствате видени, автентични, приети, харесвани и обичани заради самите вас?

С кого ви е приятно да споделите успехите си, радостите си, ентусиазма и мечтите си?Пред кого можете да разкриете душата си? Да захвърлите всички маски, да бъдете себе си?

Социалната подкрепа и ползите й за благоденствието на човека са много често дискутирани в областта на позитивната психология.

Но не е нужно да сте запознати с научни изследвания, за да проявявате подкрепа към другите и да усещате тяхната.

Помислете за миг КОГА за последно поощрихте, подкрепихте, окуражихте някого?

КОГА за последно някой ви оказа позитивна подкрепа?

Как се усетихте давайки и получавайки я?

Какво може да направите още днес, още сега, за да засилите положителните си емоции и усещане за благополучие посредством социалната подкрепа?

Започнете още веднага. Някой велик (бъдещ) учен, писател, спортист, мениджър, или просто колега, майка, детенце, възрастен човек, може би имат нужда от онази малка доза подкрепа, от мъничко внимание и отношение, от малка порция доброта, за да отключат потенциали и ресурси, които не са и подозирали, че съществуват.

За мен ще е радост да споделите с мен резултатите си!

С пожелание да сте вдъхновени да правите света по-добро място!

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156