За обещанията към себе си

1:18. Точно се прибрах (не ми се случва често) от събиране с много близка на душата ми приятелка, която започва нов етап в живота си и ми беше толкова хубаво да съм част от нейния процес точно в този момент. Толкова зареждащо ми подейства. Толкова много уча през нея. По принцип целия ден ми бе динамичен и изпълнен с много интензивни и хубави емоции. Може би най-логичното действие, след като се върнах вкъщи, бе да легна и да заспя. Целунах си прекрасните заспали дечица и с толкова радост, благодарност за изминалия ден сядам да пиша.

Защото имам много обяснения и оправдания да не го направя… Но аз съм обещала на себе си да пиша публикация всеки ден (това ми е новата лична практика)! И това обезсмисля всички оправдания!

Обещанията към себе си са толкова важни и толкова се израства през тях. Днес получих обратна връзка на една прекрасна дама, потребител в How Thrive, че първия ден си е направила практиките, но след това не е и трябва да започне отново.

И това не е единичен случай! При толкова много хора се случва така. Нахъсани, ентусиазирани започваме нещо и много скоро след това се отказваме. Егото ни си намира логични обяснения – не ни е приоритетно, не ни е интересно, досккучава ни, забравяме… НООООО!!! Това са нашите саботьори и нашата обратна връзка към самите нас.

Важен ли съм си?

Наистина ли исках това или се хвърлям на всичко и после се отказвам?

Доколко мога да се ангажирам към себе си?

Вярвам ли, че мога да творя живота си?

И много други аспекти… на които ще се спирам в други публикации.

Това с обещанията към себе си е много дълбок, холистичен, терапевтичен, творчески процес.

И е много силно и красиво като осъзнаване.

Спомням си първите ми подобни практики, които изискваха от мен обещание, че ще ги правя 30 дни. Тогава толкова се бях впечатлила и разтърсила от процесите, че чинно изпълнявах практиката (беше повтаряне на утвърждения 30 или 100 дни, вече не помня… ) Аз направих тази практика в продължение на над 7 месеца, всеки ден по 100 дни. Много неща се отпушиха тогава за мен – имаше и турбулентни моменти, и кризи и прекрасни случвания.

С упражненията за фокус и намерение (някои от които са заложени и в платформата How thrive и вече 5-ти ден си ги правя вътре в платформата и съм много щастлива от това!!!) имах един период от няколко месеца, в които много се саботирах и дори не ги започвах. Или като ги започвах, ми доскучаваше и прекъсвах. Или точно да се нахъсам да направя практика от 30 дни и изведнъж изтърва ден и започвам отначало…

Докато в един момент това не си обещах, ама наистина си обещах вътре в себе си, че каквото и да стане, аз ще направя 100 дневна практика.

Дадох ли си ясното намерение, практиката ми още в първата седмица даде много изненядващ и интересен резултат, който ми показа, че вече съм готова и ме накара да повярвам, че можем да си творим истински осъзнато реалността.

От онзи момент са минали над 3 години ежедневно писане в красиви тефтерчета на тези упражнения. Измислям си упражнения, адекватни за периода, в който съм и за трансформацията, която желая, и просто го правя. След като направих 100 дни, си обещах, че ще направя 1000 дни поредни в практика. (Това са си 3 години!!!) Няма да ви казвам, че е доста неприятно да си на 135, 178, 200+ ден и да изтървеш 1 ден и ДА ЗАПОЧНЕШ ОТНАЧАЛО. Много е дискомфортно в първите няколко пъти. Даже е имало седмици, в които съм се бунтувала да си стартирам наново практиките. Но после се учиш да приемаш, да пускаш миналото, да започваш наново… Просто защото знаеш, че тези практики ти помагат да си твориш реалността такава, каквато я желаеш.

И ако не го правиш, просто държиш себе си далече от тази реалност… Просто е.

Така че точно заради това, че знам колко силни и трансформиращи са тези практики, те са заложени в How thrive и моето ясно намерение е да подкрепят множество хора в желанието им за позитивна промяна и процъфтяващ живот. А прагматичната причина е, че през годините се сдобих с кашони изписани с позитивни практики тефтери и просто How thrive дори ми пести вече място;)

Към тези, които вече сте в програмата How Thrive, бъдете отдадени на мечтата си за прекрасен, великолепно щастлив живот! Отделяйте по няколко минутки на ден в пресътворяването му. Дори в даден момент да се включат саботиращи и лимитиращи програми, преодолейте ги, осовободете се от тях. Учете за себе си в процеса, осъзнавайте и се наслаждавайте на промените, на успехите, на резултатите и на чудесата, които създавате, допускате и приемате!

Към тези от вас, които не са се включили още, но четете това… Усетете вътрешния ви глас, чуйте тялото си, вижте сегашното си положение. Ако то е точно това, което желаете и имате всичко, за което някога сте мечтали, за мен ще е радост да споделите как сте го постигнали, имали ли сте позитивни практики, които сте изпълнявали… И може дори да вдъхновите някоя нова програма в платформата.

Към всички други, които имаме още мечти, цели, желания, намерения, за всички, които искаме да сме част от сътворяването на собствената си реалност и да живеем в един красив, добър, човечен и щастлив свят, да знаете, че проектът How thrive e създаден точно заради нас, заради преоткриването на нашите възможности да пренапишем живота си.

За мен е едно вълнуващо и много красиво преживяване. Ако желаете да сме заедно в него, свържете се с мен.

Независимо как ще го правите, през тефтерче, медитация, енергийни практики или през How thrive, приемете и използвайте творческия си потенциал, позволете си прекрасния живот на всички нива, позволете си щастие и любов, създайте си го. Вярвам, че имаме тези способности! Вярвам, че във всеки един от нас е заложено да ги използваме по рождение.

Обещайте си и го направете! Това дава огромен енергиен тласък! (вече е почти 2, а аз мога да свърша още 100 задачи… а по принцип си лягам рано и задължително гледам да е преди 00:00 часа)

Благодаря ви за възможността да споделям осъзнаванията и мечтите си с вас! Благодаря ви, че сме заедно в това пътешествие.

С пожелание за осъзнатост, радост и лекота в манифестирането на желаната реалност!

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156