За “конкуренцията”

Днес си мисля колко различна ми е представата за конкуренция сега и преди.

Нека да ви представя една по-холистична гледна точка, с която се надявам, че ще ви падне напрежението, ако имате такова за тези, които мислите за конкуренти.

Първо, конкуренцията е усещане. Ние можем да изберем дали това да е негативно усещане, или позитивно. Конкурентите ни ни помага да ставаме по-добри професионалисти, да надскачаме себе си, да даваме повече добавена стойност и постоянно да се развиваме.

Второ, това, че има конкуренти, означава, че има пазар, че има търсене, интерес към продукта – стока или услуга. И това е чудесно.

Трето, конкуренция реално няма. Всеки си привлича точно своите клиенти, всеки си привлича точно тези хора, които искат да му се доверят на него. Няма как някой да “вземе” клиент на друг… Просто този човек никога не е бил и няма и да бъде наш.

Четвърто, да смяташ, че имаш конкуренция, да вярваш, че някой ще “вземе” “твоите клиенти” е тотална липса на вяра в изобилието, в професионалните ти качества и проява на оскъдъчно мислене. Била съм там, знам колко е изхабяващо, знам колко е напрягащо и нездравословно.

К-Power ме научи да гледам на конкуренцията по съвършено нов и прекрасен начин – да се старая винаги да съм на ниво, да давам всичко от себе си, да намирам начини за по-лесно и достъпно преподаване на техниките, да давам много добавена стойност. Много се гордея с това, че може би над 80% от K-Power инструкторите в България са били в курсове, които аз съм водила. Благодаря на моята учителка по кинезиология за знанието, което тя ми преподаде. Много благодаря на всички групи, които съм водила, за доверието към мен и метода, за това, че продължават да разпространяват това знание и да дават този ценен инструмент за творене на желаната реалност, за енергиен и емоционален баланс на всеки, който е готов. Често ме питат, защо не си пазя занаята… Изобщо не вярвам в това. Просто съм щастлива, че ставаме все повече хората, които практикуваме и работим активно с метода. Често ме питат защо създавам инструктори… дали така не губя аз курсисти за групите ми. И в това не вярвам… всеки, който иска да се обучи с мен, ще дойде при мен. Всеки друг ще попадне на точния за него инструктор.

На последния курс, който проведох, който е и първият за гр. Шумен, освен новата група курсисти бяха и две мои курсистки още от първите ми K-Power курсове и ми дадоха много обратна връзка и коментари колко по-подредено, синтезирано и достъпно преподавам техниките, колко по-плавно тече процесът. Благодаря, че го забелязват, благодаря и на себе си, че търся постоянно начини за усъвършенстване.

Така че аз вярвам, че изобилието тече за всеки, че всеки има достъп до върховно благоденствие. Моят апел е да не си затормозяваме, затлачваме и блокираме каналите на благополучие със страхове и ограничаващи вярвания за конкуренцията, а да сме благодарни, че ставаме по-добри и можем да дадем повече.

С пожелание за вяра в себе си, в това, че заслужавате и за това, че можете да дадете повече,

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата приложение за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *