“Защо не прилагам това, което знам?!”

Днес се срещнах с много близка моя приятелка, с която не се бяхме виждали поне 2-3 месеца. Знаете как е при женските разговори – няма млъкване, в нашия случай 3 часа и половина. По някое време засегнахме темата, колко много знания, техники, методи имат хората, но каква малка част от тях прилагат за личното си и професионално израстване. Семинари, тренинги, терапии, книги – трупаме информация, а практиката остава на заден план. Или започваме нещо с много ентусуазъм и големи обещания, правим го известно време и после рутината и хедонистичната адаптация ни обземат и приключваме с обещанията за трансформация на живота.

Защо ли е така? Според мен това е част от пътя на всеки един от нас. Самосаботажите, блокажите пред щастието и изобилието са прекрасни предизвикателства за преодоляване и пускане.

Обаче има и едно много простично обяснение:

Ние правим вредните за нас неща, защото НЕ ОБИЧАМЕ достатъчно себе си.

Ние Не правим полезните и добри за нас неща, защото НЕ ОБИЧАМЕ достатъчно себе си.

А да се приемем и да заобичаме достатъчно себе си може би е една от ключовите ни опитности на този свят.

Започнем ли да обичаме себе си, приоритетите ни се променят. Променя се ценностната ни система. Променят се моделите на рекация и поведение. Променя се отношението ни към другите и нашето възприятие на тяхното към нас.

Изобщо един чудесен инструмент да позитивна промяна на живота ни е да започнем да изграждаме една здрава и дълбока любов към себе си.

Имаш ли я, дори наченки на нея, започва да си личи – в изборите ти, в действията ти, в излъчването ти, в светоусещането ти.

И сега отправям едно предизвикателство към вас: помислете си за нещо, което ви кара да се усмихвате, да се наслаждавате на живота, да усещате смисъл и радост, да давате своя принос. Започнете да го правите в продължение на 14 дни и повече – 21, 28, 30, 100. Така ще изградите една нова невронна връзка да правите нещо хубаво за вас самите – да проявявате любов към себе си.


Ако искате една нестандартна идея за генериране на щастие, ще се радвам да проявите интерес към уеб приложението How Thrive, което е моята най-последна форма на любов към себе си. След консултациите и обученията ми, колкото и прекрасни да са те за мен и за хората, има едно неизвестно – ДАЛИ ТОВА, ЗА КОЕТО СМЕ ГОВОРИЛИ, НА КОЕТО СМЕ СЕ ОБУЧАВАЛИ, ЩЕ БЪДЕ ПРИЛОЖЕНО В РЕАЛНИЯ ЖИВОТ? И тъй като знам как ежедневието ни повлича в своя водовъртеж, мечтаех да има инструмент, “приятен и ненатраплив” приятел, който да ни подсеща и да ни помага да изграждаме позитивни навици на даване на любов и грижа към себе си. Приложението е базирано на позитивна психология, кинезиология, холистичен подход и много други работещи и ефективни методи. В рамките на 2-3 минутки на ден вие можете да започнете да изграждате осъзнато любовта към себе си и позитивен фокус. </p>

Но припомняйте си, че всичко е процес. И стъпките към любовта също. Не бъдете прекалено строги към себе си и не критикувайте какво не правите. А започнете много целенасочено да отброявате какво правите. Който от вас е виждал грижовна майка на малко дете, която се радва на всяко нещо (буквално), което детето направи и каже, знае какъв огромен разрив има между това състояние и постоянната критика, която сами си устройваме – вечно съмняващи се дали ще успеем, дали сме на ниво, дали ще оправдаем очакванията на значимите за нас и т.н. </p>

Апелът ми е да се превърнем в подкрепящ родител на самите себе си. (Не критикуваме прохождащо бебе, че е паднало, нали?) Да виждаме и отчитаме всичко, което правим. Както успехите, така и провалите. Всичко е опитност. Във всичко се преоткриваме и подобряваме. 

Любовта към себе си за много от нас е квантов скок, ГЕНЕРАЛНА промяна на курса. Но направим ли дори първите крачки натам, имаме ли дори само наченки, животът ни тръгва в съвършено различна посока. И е много интересно и вълнуващо!

С пожелание за любов и ангажираност към себе си, 

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *