Защо не правим нещата, които си мислим, че искаме и които знаем, че биха били добре за нас?

Покрай новото ни уеб приложение How Thrive имам толкова много осъзнавания относно колко различен е процесът при всеки един от нас.

Както може би знаете, това е приложение, които съчетава позитивна психология, холистичен подход, кинезиология, енергиен и емоционален баланс, целеполагане и други работещи техники и методи с цел да измести фокуса ни в позитивното, да започнем ефективно изграждане на позитивни навици, да развием съзнание за процъфтяване.

Още от първия ден (08.08.2019) на стартирането на приложението имаме реални потребители, закупили своя абонамент, дори за цяла година в платформата. Това е чудесно. Това показва отговорност, ангажираност, грижа и любов към себе си от страна на тези хора. Аз съм много благодарна и много щастлива за гласуваното доверие. НО ТОВА Е САМО ПЪРВАТА СТЪПКА.

Наред с прекрасните обратни връзки от хора, които ми споделят, че получават много осъзнавания и вдъхновение в процеса, че им се случват “странни” и нови неща, че се чувстват заредени и ентусиазирани, получавам и такива:

“Направих го първия ден. Послед забравих.”

“Няколко дни го правих, после нещо ме “завъртя шайбата” и пропуснах”.

“Още не съм го започнал, чакам да се вдъхновя за това.” (Това ми е най-нелюбимото, признавам си.)

Има и други вариации на отговорите, но това е в общи линии. В съвсем първите дни от началото много ми се искаше и се чудех как да стимулирам хората да го използват, мейл ли да изпращам, нотификация в приложението ли да направим, да им звънна по телефоните ли (дори). ОБАЧЕ бързо се осъзнах и … усетих съвсем друга насока на мислите и поведението ми, видях други хоризонти и пластове, чух вътрешния ми глас и се изпълних с разбиране, приемане и уважение към всички тези хора и към това, че са се доверили на мен и на идея, в която толкова много вярвам.

ВСЕКИ има своя процес. Всеки има своята Свободна воля. Всеки има плана за опитностите, които душата му е избрала да натрупа.

Да се научиш да се грижиш и да обичаш себе си е път за цял живот.

Да си ангажиран към себе си и да твориш реалността си е опитност, която можеш да изживееш или не.

Да можеш да поемем отговорност към себе си и своя живот.

Да съумееш да се фокусираш върху хубавото, а не върху негативното, си изисква своето усилие.

Но всичко това е процес.

Зад позитивните програми на How Thrive, зад различните видове практики, зад идеята да развиваш позитивни навици, стои нещо много по-голямо, много по-дълбоко, много по-мощно като енергия. А именно това е ЛЮБОВТА към себе си.

Лично за мен мога да кажа, че години наред в моя живот не съм я усещала. Имала съм комплекси, не съм се харесвала, вечно съм се критикувала, сравнявала с другите, мнението им е било много важно за мен. Едва в последните 6-7 години това се промени. КОРЕННО! Костваше ми много проби и грешки.

Но сега, особено когато вече съм и майка на моите прекрасни момичета, я чувствам тази любов, чувствам грижата, отдадеността и ангажираността към себе си. Усещам отговорността си да творя моя, автентичен, различен, красив и богат на опитности живот, усещам лекота и радост в процеса. Знам и каква е моята отговорност пред моите деца – да им покажа поне един работещ модел на щастие. За да знаят, че щастието съществува, че всеки има достъп до него и че могат да сътворят своето по своите критерии, желания, цели и правила.

Така че да се върна към How Thrive… Упражненията, които са заложени в приложението, са част от моя живот вече няколко години. Но мина доста време, месеци, а може би и година, преди да започна да ги ЖИВЕЯ. Обаче преди 3 години направих това “споразумение” със себе си, че ще пресътворя живота ми. Оттогава всеки ден, за няколко минутки, предимно вечер преди да заспя, аз отделям фокус и внимание към позитивното в живота ми, за това, което ме кара да се чувствам благодарна и щастлива, за моите цели, мечти и намрение и други. В различните периоди си задавам различни нюанси на практиките, така че да подсиля качества и усещания, които искам да имам като преживяване точно в този момент. Съвсем скоро ще стартита и Premium Thrive – индивидуални позитивни програми в How Thrive, възможност след консултация с мен да вградим такива практики, които да са най-ценни и носещи развитие в точно този етап и спрямо целите на съответния човек. Години наред аз давам подобни “домашни” на хората, които ми се доверяват за индивидуални консултации, сега просто ще бъде в дигитализиран формат.

Та, отново… ако усещате, че нещо ви държи далеч от там, където искате да бъдете…

Ако се хващате, че не правите това, което знаете, че е добро за вас… (Тук се включват и почивката, движението, позитивните контакти, времето за развитие и учене, правенето на ежедневните практики в How Thrive и т.н., т.н.) Замислете се, защо саботирате себе си? Защо не се ангажирате към своето щастие и успех? Защо не си давате любов?

Тренирайте тази любов и грижа към себе си. Направете своето благоденствие приоритет. Поискайте го. Позволете си го. Кажете си, че заслуважате. Защото само така ще можете да озарявате света в пълния спектър на вашите възможности.

Ако вярвате, че How thrive може да ви помогне в този процес, за мен ще е радост и привилегия.

Истински вярвам, че заедно можем да сътворим мисията на How Thrive: Процъфтяващи хора. Процъфтяващ бизнес. Процъфтяващ свят.

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *