Ефектът на стотната маймуна

Днес, както вече знаете, е много специален ден за мен, 08.08. стартирането на How thrive, но малко ще изместя фокуса от това и ще ви разкажа една история за майнуните от един остров.

За да се появи новото поведение може да има нужда от “критична маса”.
 
 
 
Стотната маймуна
 
от Кен Кейес младши
 
 
 
Настоящата книга е посветена на динозаврите, които безмълвно ни предупреждават, че вид, който не може да се адаптира към променящите се условия, ще изчезне.
 
Ето историята на стотната маймуна:
 
Японската маймуна Макака Фуската е била наблюдавана в естественото й обкръжение в течение на 30 години.
 
През 1952 на остров Кошима учените пускали на пясъка сладки картофи за маймуните. Маймуните харесвали вкуса на картофите, но не и този на нечистотиите, които полепвали по тях.
 
Една 18-месечна женска наречена Аймо открила, че може да реши проблема като измие картофите в близкия поток. Тя научила на този номер и майка си. Приятелите, с които си играела, също го научили и научили и своите майки.
 
Между 1952 и 1958 всички маймуни се научили да мият картофите.
 
Само възрастните, които подражавали на своите деца, обаче, усвоили това нововъведение. Останалите възрастни продължавали да ядат картофите мръсни.
 
Тогава станало нещо изумително. През есента на 1958 определен брой от маймуните на острова миели картофите – техният точен брой не е известен.
 
Да предположим, че в даден момент 99 маймуни на острова са миели картофите. Да предположим още, че една сутрин на това се научила и стотната маймуна.
 
Същата онази вечер почти всички маймуни от този вид миели картофите преди да ги ядат. Когато стотната маймуна добавила своята енергия, пробивът станал.
 
Най-изненадващото било, че този навик преплувал морето и маймуните на остров Такасакияма също го усвоили.
 
Съществува момент, когато ако само още един човек се настрои спрямо нещо ново, полето се усилва дотолкова, че се разпространява над всеки”.

Това всъщност е история за колективното съзнание, за общата вибрация, която можем да създадем. В нас е и изборът, дали това да води към нещо позитивно и градивно, ценно за всички или не. С How thrive желанието и намерението ми е да създадем колективна вибрация за радост, благодарност, любов, грижа, осъзнатост, процъфтяване на всички нива.

Мечтая си как включилите се в плафтормата ще създаваме една красива реалност за себе си и за другите, как ще творим себе си, ще изграждаме наново себе си, ще се отваряме към нови хоризонти, ще създаваме импринти за благоденствие, просперитет и любов към себе си, другите и света.

Не ми допада терминът “критична маса” . В днешно време прекалено много се критикуваме себе си и другите, прекалено много сме фокусирани върху това, което не искаме, а губим целта – ТОВА, КОЕТО ИСТИНСКИ ИСКАМЕ. Нека нашата маса да е онази приемаща, отворена, готова за промяна към добро, можеща да обича и да твори група от хора, които желаят да създадат съзнание за процъфтяване.

Ако желаете да се включите индивидуално, с ваши приятели, с вашия екип и организация, за мен ще бъде огромна радост. How thrive е с визията Процъфтяващи хора. Процъфтяващ бизнес. Процъфтяващ свят. / Thriving people. Thriving business. Thriving world.

Включете се с новата фейсбук група https://www.facebook.com/groups/427604601298766/?ref=bookmarks Процъфтяващо съзнание Можете да поканите приятели!

Благодаря на първите ентусиасти, които още днес решиха да се включат в проекта и заедно да започнем това вълнуващо, дълбоко и трасформиращо пътешествие!

С много любов и радост в сърцето, благодаря за вашето доверие!

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата: info@howthrive.com и 0878207156

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *