Действайте според ценностите си, запазете енергийния си баланс

Знаете, че обичам да пиша за начините за запазване на енергийния ни баланс и за потенциалните бариери. Така че днес се спрях на ценностната ни система и по-конкретно, дали това, което правим, е в хармония с нас… или не.

Както неспазените обещания, така и всяко действие в разрез с нашата ценностна система е огромен източник на енергиен дисбаланс.

По-чувствителните от вас със сигурност имат и силно физическо усещане при изживяване на нещо, което е далече от ценностите, идеалите и това, в което вярвате.

В такива моменти е много важно да усетите знаците и да действате според ценностите си, да кажете НЕ, само и само да запазите баланса си. Всеки “рационален” довод за противното би ви излязъл през носа на по-късен етап.

Пазете точката си на баланс, сякаш е крехко, красиво цвете. Знайте, че колкото по-дълго време сте в нея, толкова по-свързани със себе си ще се чувствате. В това състояние тялото ни работи в състояние на еустрес и в режим на процъфтяване. Избирайки нещо, противоречащо на ценностите ни, ние започваме вътрешна борба и преминаваме в дистрес и борба за оцеляване – бий се или бягай, а в някои ситуации и ступор.

Пожелавам ви осъзнато да вървите по своя път, носейки своите добродетели, цели и идеали и правейки света красиво и балансирано място,

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата приложение за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156