Даване през щедростта, а не през очакванията

Днес животът ми припомни един от своите основни закони – Законът за даването и Изобилието. Ще ви го споделя, защото може да се приложи във всички сфери на живота и да обогати нашите преживявания. освен това е много добра обратна връзка за нас, както и огромен портал към благоденствието.

От няколко дни съм в обучения по кинезиология, както всяко лято в близките няколко години. Вчера имах импулс да подаря някои мои дрехи, които вече не нося често, на една от другите курсистки, която много харесвам. Събрах първата торба с голямо желание и чувство на радост, лекота и създаване на простор. Снимах ги, изпратих ги за одобрение, сгънах ги и ги приготвих.

Даване през щедрост, а не през очаквания: Дени Андонова

Но някак си имах желанието да продължа. Сякаш нещо не беше довършено. Така че отворих гардеробите, огледах закачалките, разрових всеки рафт и откривах мили на сърцето ми съкровища, нашепващи спомени за стари любови, за срещи и раздели, за какво ли не. Бях си ги запазила, мислейки, че са обличани само 1-2 пъти, че са ми скъп подарък, или че просто са били скъпи, като съм ги купувала… В тази втора торба бе моето даване през щедрост… една идея повече от това, което иначе бих подарила в този случай… И просто заглуших его-мозъка с неговите рационални обяснения и се доверих на онова вътрешно усещане, което те тласка към действия (да, в случая много прагматично действие като разчистване на гардероба, но това важи за всички дейстия в живота по принцип).

Така че първият принцип на даването е да дадем една идея повече от това, което е комфортно за нас. По този начин се “разтягаме”, излизаме от измамната зона на комфорт и се отваряме към ново прежияване. Бидейки щедри в даването, Вселената е щедра към нас. И освобождаваме пространство, което да бъде използвано за други цели.

Вторият принцип е да дадем свободни от очаквания. За мен бе много интересно да наблюдавам реакциите, но не и да съм фиксирана върху това, дали ще харесат на човека отсреща. Моята задача си я бях извършила, а останалото бе свободна воля на други хора. Т.е. не е моя работа.

Освен това е от ключово значение да дадем заради самото даване или защото това е нещото, което избираме да направим, а не за да “измамим” Вселената и тя да ни върне жеста.

И точно в това се състои обратната връзка на даването. Ако веднагав живота ви навлязат хубави емоции, преживявания, нови възможности, ако се отблокира нещо, значи сте дали през щедростта. Ако обаче се опитвате да “надхитрите системата”, ситуациите ви може да станат още по-заплетени. Даването през очаквания засилва още повече усещанията на неудовлетвореност, размислите за честно и нечестно, слагането на рамки и ограничаване на свободата, лекотата и радостта в живота ми.

В моя конкретен случай още вчера при самото ми решение и намерение да подаря, започнаха да се развъзват някои заплетени отношения, а днес вече започнаха и новите предложения и възможности. Това е много приятен момент, признавам си. Но ако бях давала, с идеята, че ще завалят шансове, изобщо нямаше да се случи това.

Третият принцип е да се разделим и освободим от даденото. Т.е. дали ли сме го, можем да се порадваме, че някой ни е благодарил или се е усмихнал, но това не задължително да се случи. Дадем ли, предали сме енергията в ръцете на друг и няма смисъл да се опитваме да контролираме, да проследяваме новия живот на онова, което е било наше. Защото така все още ще стоим в миналото.

С цялата тази история желая просто да ви илюстрирам как всяко действие в живота ни може да ни служи за достигане на по-дълбоко ниво на разбиране на себе си и на света, до осъзнаване и разширяване на границите ни, на ресурсите ни и на любовта, която можем да излъчим към себе си и към света.

Да сме живи е толкова интересно преживяване. Ежедневно можем да преоткриваме себе си и да пресътворяваме реалността си. От нас зависи накъде ще насочим своя фокус – към това, че трябва да запазим това, което имаме, за да ни послужи занапред, или към това, че винаги ще има, че е става все по-добре за нас и за другите, че има нежна могъща сила, която желае да имаме изобилие и благоденствие на всички нива и е достатъчно да се радваме и да действаме верни на себе си.

Ако ви е трудничко да се освобождавате от старото, да давате, да получавате и да вярвате в Изобилието, мога да съм ви полезна с консултация за цветни есенции, котио прекрасно ни освобождавате от блокажите пред изобилието, както и с кинезиологичен енергиен баланс, който ни осовобождава от блокажи и дисбаланси и ни помага да се заредим с енергия и ресурси за постигане на желаните цели. За мен ще е удоволствие да сме заедно в това осъзнаващо пътешествие към себе си.

Пожелавам си радост, баланс и процъфтяване на всички нива,

Дени Андонова

За контакт с мен: 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com