А “трябва” ли всъщност да се “бориш” за мечтите си и да “преследваш” целите си?

От 9 сутринта днес бях в Медицински център Качествен живот, провеждайки консултанции и K-Power курс по Епигенетични цикли, прибирайки се вкъщи към 17 часа си наваксах игрите с децата, като дори приспах малката с песнички преди малко… Кипя от енергия. Не просто имам желание да си напиша статията за деня, но и да си довърша един много интересен курс за емоционалното хранене. Междувременно обяснявам за платформата How thrive на заинтересовани хора, довърших си упражненията в една от програмите, направих списък с нови идеи за функционалности, които да обсъдя с превъзходния екип, който разработва приложението.

Осъзнах и осъзнавам ежедневно, че когато обичам това, което правя, когато влагам сърцето и душата си, процесът се самослучва, с огромна лекота. Моят показател е как се чувствам след дадена “работа”. Ако съм изтощена, чувствам цялата си енергия изсмукана, просто не се захващам за втори път с това. И обратното, ако се усещам заредена, вдъхновена, благодарна, щастлива, то със цялото си същество знам, че това е моето нещо и точно това избирам да правя и да продължавам да го правя.

Обаче, както винаги се случва, по пътя си получаваме “провокации”. И от 2-3 дни постоянно попадам на публикации, статии, постове относно борбата за мечтите, за преследването на целите… Трябва ли?! Сегашният ми отговор (на 34-годишнното ми Аз) е “О, не!” Достатъчно я играх тази игра преди. И докато ви споделям това, осъзнавам с цялото си същество, че колкото повече съм правила нещо “на сила, на борба, преследвайки го”, то толкова повече ми се е изплъзвало. Дори и да съм го получавала, то е било много измъчено и не ми е донесло онази емоция, радост, щастие, удовлетвореност, която съм си мислила, гонейки го. Хм, гонейки го… всъщност съм го гонила и от себе си и своя свят.

Вече се научих на няколко неща!

  1. Животът е толкова уникално и прелестно изживяване. Не си струва да пилея и секунда в дейности и с хора, с които не съм щастлива, вдъхновена, радостна и себе си.
  2. НИЕ СЛУЧВАМЕ САМО ТОВА, ЗА КОЕТО ИМАМЕ ЕНЕРГИЯ. И не случваме онова, за което нямаме! Точка! Осъзнавайки това преди време посредством кинезиологията, а в последствие живеейки го с K-Power, знам, че единствената ми отговорност е да осигурявам нужната ми енергията за целите и мечтите ми, балансирайки я с методите, които практикувам и преподавам. Да я увеличавам и да не я губя за глупости, в страхове и в потиснати емоции.
  3. Действие! Да не си мислите, че седя в лотус по 10 часа и си визуализирам мечтите. Действам, даже отстрани много често изглежда, че не се спирам. Но, критерият ми е лекотата. Ако ми се случва с лекота, ако ми носи радост, го правя!
  4. Доверие! През годините доста опитности ме научиха на доверие. Доверие в процеса! Вече знам, че всичко, което изживявам има своя смисъл, носи ми осъзнавания. Част е от пътя ми и е парченце от голямата ми картина. Вече не се тюхкам за неща, които не са се случили. Защото знам, че така оставят пространство за още по-прекрасни резултати.
  5. Знам, че колкото повече работя над себе си, над това да изградя позитивни навици, да държа фокуса си върху това, което искам, а не върху онова, което не искам, толкова повече “чудесата” стават ежедневние в моя свят. (Всъщност, точно това е и главната идея на How Thrive – да е лесно и приятно да държиш всеки ден позитивен фокус осъзнато).

Годината, която премина, бе най-превъзходната в живота ми, много динамична, творческа и успешна. В момента предчувствам, че идва нещо грандиозно хубаво! Знам го в сърцето си! Знам, че процесът е тръгнал. И съм изпълнена с ЛЮБОПИТСТВО какво още предстои и колко прекрасно ще е то, как аз ще се променя в процеса, с какво мога да зарадвам хората, които ми се доверяват и използват моите услуги, участват в курсовете ми, които използват платформата How Thrive (ех, колко ми е хубаво да го напиша това!!! Една сбъдната мечта с огромна лекота и феноменална синхроничност!)

Желая ви да имате смелостта и лудостта да кажете Да! на чудесата в живота си, които сами можете да си създавате всеки ден!

Изберете лекотата и действайте за целите и мечтите си! Вярвайте, че заслужавате и си позволете и най-смелите ви цели и мечти да станат част от живота ви! Можем да (пре)сътворим себе си и света си!

Нека любовта и енергията ви да правят така, че целите и мечтите ви да се сбъдват с лекота и в радост!

Дени

За връзка с мен, записване за консултация и информация за предстоящи K-Power курсове 0878207156 и denitsa.andonova@gmail.com

За включване в How Thrive и достъп до платформата за изграждане на позитивни навици: info@howthrive.com и 0878207156